изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:01 EEST
ИЗВЕСТЯВАТ С SMS ЗА ДЕЛА В АПЕЛАТИВНИЯ СЪД    
Ред и сигурностПилотно въвеждане на SMS известяване при настъпване на събития по дела въвеждат от днес Апелативен съд Варна и Варненския окръжен съд. Новата електронна услуга е планирана, внедрена и активирана от "Информационно обслужване " АД Варна и на практика разширява функционалните възможности на уеб портала на съдилищата от апелативния район.

Потребителите могат да се възползват от SMS уведомяването при насрочване или пренасрочване на дело, при вписване на закрито разпоредително заседание с резултат "без движение" или "спиране", при вписване на краен съдебен акт и на мотивите към него, както и за регистриране на съпровождащ документ или на документи за обжалване или протест.

Потребителите задължително трябва да уведомят за кое от посочените събития биха искали да получат SMS известие. Тази съдебна услуга е за оторизирани потребители на уеб портала на Апелативен район Варна. Всеки потребител може да се възползва от новата електронна услуга и да заяви това на тел. 052 616 785. 

Припомняме, че уеб порталът на Апелативен район Варна предоставя оторизиран достъп до съдебните деловодства на всички съдилища в съдебния район - http://iovn.is-vn.bg/.

Потребителите имат достъп до информация за движението на съдебните дела във всички съдилища от района, до обезличени текстови документи на протоколи от открити съдебни заседания и съдебни актове от електронните папки на делата. Потребители на уеб портала са адвокати, юрисконсулти, магистрати, вещи лица и страни по делата. Освен по вид, номер и година на делото, системата позволява и търсене по физически и юридически лица, както и търсене по дела на други инстанции или институции.

До края на този месец "Информационно обслужване" ще следи работата по пилотното внедряване на новата електронна услуга " SMS известяване" в Окръжен съд Варна и в Апелативен съд Варна. Веднага след това ще бъдат предприети действия за поетапното активиране на тази услуга и за останалите съдилища от Апелативен район Варна, включени в уеб портала. НДТ

 

 


Сходни връзки

ИЗВЕСТЯВАТ С SMS ЗА ДЕЛА В АПЕЛАТИВНИЯ СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди