изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:29 EEST
ДПС внесе три законопроекта за Възродителния процес    
ПарламентТри законопроекта, отнасящи се до Възродителния процес, представиха депутати от ДПС в Народното събрание. Четин Казак и Тунджер Кърджалиев представиха поправките, подписани от цялата група на ДПС, които се отнасят до престъпленията, извършени по време на комунистическия режим и Възродителния процес.

Първият законопроект цели поправка в Наказателния кодекс, с която да не се погасяват по давност престъпления, извършени по време на комунистическия режим. Пред медиите Четин Казак обяви, че законопроектът е същият, който е бил изготвен в края на миналото Народно събрание, но така и не успя да бъде приет заради бойкот и игри с кворума на БСП.

"За нас това е проблем, по който държим искрено на позицията, че престъпленията не трябва да се погасяват по давност", каза Казак. Той беше категоричен, че тези три законопроекта декларират профила на ДПС и затвърждават основните принципи на партията още от нейното създаване. Казак обърна внимание на факта, че още от 1991 г. делото по Възродителния процес стои в досъдебна фаза и така и не може да влезе в съдебна зала.

Другите две поправки са в Закона за Гражданската регистрация и Закона за съдебната власт, като се отнасят до заличаване от списъците на ГРАО на насилствено наложените на български граждани имена по време на Възродителния процес.

Четин Казак посочи, че в партията се получават оплаквания от граждани, на които се изискват при подаване на заявление за документи и други да представят и наложените по време на Възродителния процес свои имена. По думите му това накърнява техните интереси и чувства и е недопустимо 25 години след настъпването на демократичните промени в страната "хората да се връщат към онези мракобесни времена". /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ДПС внесе три законопроекта за Възродителния процес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди