изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:27 EEST
ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОТХВЪРЛИ ИСКАНЕТО НА „СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЙЕХОВА“ ДА СТРОЯТ МОЛИТВЕН ДОМ    
Новини

На заседанието си Общинският съвет в Добрич не позволи да се промени подробният устройствен план на имот, който се стопанисва от „Свидетелите на Йехова“ и там да се изгради молитвен дом.



Вероизповеданието е придобило собственост върху сграда по ул. „Осми март“ №32 по силата на дарение от Николай и Нина Николови през 2009 г. Там и сега „Свидетелите на Йехова“ извършват дейност, стана ясно по време на заседанието на местния парламент.

От „Свидетелите на Йехова“ са внесли искане теренът с площ около 900 квадратни метра, който е общински, като сградата е само с отстъпено право на строеж, да бъде разделен на две. С предложението се искаше единият от образуваните нови имоти да се отреди за „Молитвен дом“ с площ около 547 кв. м, като се запазва съществуващата сграда и се предвиди надстрояване с един етаж, а другият имот да бъде оставен на общината за обществено обслужване, обясни председателят на ПК по строителство Иво Пенчев.

Общинският съвет не прие предложението за промяна на характера  на застрояване, тъй като счете, че няма основание за това. Даде разрешение само за разделяне на имота на две, като тепърва Общинският съвет ще решава как да се разпорежда с новия изцяло общински имот. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОТХВЪРЛИ ИСКАНЕТО НА „СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЙЕХОВА“ ДА СТРОЯТ МОЛИТВЕН ДОМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди