изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:10 EEST
СЪДЪТ ОТКАЗА ДА КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВО ЗА НАД 8,4 МЛН. ЛЕВА НА АТАНАС АТАНАСОВ    
Ред и сигурностОкръжен съд в Добрич отхвърли иск, предявен от комисията „Кушлев“ срещу бизнесмена Атанас Атанасов. Делото бе заведено от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, която поиска отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 8 471 629,60 лв. Делото бе срещу Атанасов, съпругата му Теодора и Мирослав Анг. Г., както и срещу 7 юридически лица.


Комисията претендираше да бъдат обявени за недействителни по отношение на държавата две сделки. С първата Атанас Ат. продава на 37-годишния Мирослав Анг. Г. от София дружествени дялове от „Атанасов-инвест” ЕООД  за сумата от общо 5000 лв. С втората сделка Атанас Атанасов и Теодора Атанасова прехвърлят притежавани в „Би Ей Инвест” ООД дружествени дялове на обща номинална стойност 5000 лв. на „Пътстрой-Варна” ЕООД.
Комисията претендираше за Спортно-туристически комплекс „Спортна среща”, апартамент и административна сграда в Добрич, дворни места, земеделски земи и урбанизирани имоти в Кранево и Рогачево, и за 5 автомобила БМВ, 3 Мерцедеса, АУДИ, Мицубиши и Порше, собственост на ответниците. 
С Решение № 358 Окръжният съд в Добрич е отхвърлил иска, предявен от комисията. Според магистратите, комисията е използвала тенденциозна методика, по която Комисията обосновава твърдението си, че за проверявания период Атанасов и съпругата му са реализирали общо приходи и са разполагали със средства от законен източник в размер, по-малък от разходите за придобиване на имуществото. Съдът посочва, че е неоснователно твърдението на Комисията, че Атанасови са придобивали собственост по пазарната цена на имуществото, а не по цената, посочен в съответния договор. Магистратите считат, че няма доказателства, че имуществото е придобито от незаконна дейност. Поради това са решили, че предявените искове и наложените обезпечителни мерки трябва да бъдат отменени.
Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТКАЗА ДА КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВО ЗА НАД 8,4 МЛН. ЛЕВА НА АТАНАС АТАНАСОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди