изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:12 EEST
Кой влиза в кабинета?    
Политика В новото правителство на Бойко Борисов евродепутатът Томислав Дончев ще бъде един от тримата вицепремиери заедно с лидера на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева (механизъм за сътрудничество и проверка) и депутата от ГЕРБ Румяна Бъчварова (социални и коалиционни въпроси). Също така Кунева ще поеме правомощията на България, когато през 2018 г. страната ще председателства Европейския съюз, съобщи "Дневник".

Външният министър Даниел Митов от служебното правителство ще запази поста си, както се очакваше.

Веселин Вучков от ГЕРБ ще заеме поста министър на вътрешните работи. Той беше зам.-министър на Цветан Цветанов по времето на предишния кабинет "Борисов".

Депутатът от ГЕРБ Румяна Бъчварова ще бъде вицепремиер с ресор социални и коалиционни въпроси. Тя беше част от преговорния екип по съставянето на това правителство, а в миналия управленски мандат на ГЕРБ беше шеф на политическия кабинет на Борисов.

Лидерът на БЗНС Николай Ненчев ще бъде новият министър на отбраната. Образователният ресор ще бъде поет от проф. Тодор Тонев от Гражданския съвет на Реформаторския блок, който беше главен секретар на министерството по времето на Даниел Вълчев.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски ще заеме поста икономически министър. Ивайло Калфин от АБВ най-вероятно ще бъде също министър.

Постът министър на правосъдието остава при служебния министър Христо Иванов, пише още "Дневник", като е поовава на неофициална информация. Той ще се зачете от квотата на Реформаторския блок.

Енергетиката ще бъде поета от Делян Добрев от ГЕРБ, който беше министър в същия ресор и в предишния кабинет на Бойко Борисов.

Постовете си от миналото правителство на Борисов запазват и Лиляна Павлова - регионално развитие, и Ивайло Московски - транспорт.

Министър на здравеопазването ще бъде Петър Москов, който е анестезиолог. Иначе е зам.-председател на ДСБ.

Постът земеделски министър ще поеме депутатът Десислава Танева. През 2009 г. тя също беше в проектокабинета на Борисов, но в последния момент заради обвинения в конфликт на интереси беше оттеглена. Тогава министър стана Мирослав Найденов, а тя оглави земеделската комисия в парламента.

Министър на спорта ще бъде Красен Кралев. Той се занимава с бизнес в сферата на рекламата, притежава и медии. Беше мажоритарен кандидат за депутат на коалицията "ЛИДЕР-Новото време" през 2009 г. във Варна.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кой влиза в кабинета? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди