изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:49 EEST
СТУДЕНТИ ОТ КИТАЙ, ЗИМБАБВЕ И ИСПАНИЯ ПОСЕТИХА ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ    
ОбразованиеСтуденти от Висше училище Международен колеж посетиха вчера ПГ по туризъм "П. К. Яворов" по покана на ученици от гимназията.


Студентите, които са записани в британските програми на ВУМК в партньорство с Университета Кардиф Метрополитън, представиха елементи от културата си пред възпитаниците на училището. Целта на посещението бе гимназистите да научат интересни факти около традициите, обичаите, облеклото, празниците и най-вече традиционните ястия, характерни за Китай, Зимбабве и Испания. Интересът към традиционната кухня на посетителите бе породен от това, че учениците се обучават да станат готвачи в бъдеще.
Те бяха изключително любопитни да разберат защо студентите са избрали да учат в Добрич и какви са впечатленията им от България. Интерес бе проявен и към звученето и изписването на китайския език, в следствие на което младежите научиха няколко основни фрази от считания за един от най-трудните езици в света.
Всички останаха много доволни от срещата, като си обещаха да се видят отново.
Студентката от Китай получи специална покана да се включи в часовете по практика на учениците, за да покаже как се приготвят традиционните китайски кнедли. НДТ


 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ ОТ КИТАЙ, ЗИМБАБВЕ И ИСПАНИЯ ПОСЕТИХА ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди