изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:52 EEST
Мъртвата студентка - дъщеря на ексшефа на Военна болница - Плевен    
НовиниОткритата мъртва студентка във Велико Търново е дъщеря на бившия шеф на плевенската военна болница полк. Боян Кучев, съобщи plevenutre.bg.

Както БЛИЦ съобщи, 24-годишната Елена Кучева бе открита мъртва в квартирата си в старата столица вчера сутринта. По тялото й не е имало следи от насилие. Днес стана ясно, че момичето е страдало от тежко белодробно заболяване.

Ден преди да бъде намерено мъртво момичето се обадило да повика родителите си от Плевен. Първоначално им казало, че трябва да присъстват на дипломирането й.

Елена била последен курс във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет, но в този ден нямало насрочено връчване на дипломи, обяснили по-късно на родителите от висшето училище.

Щом приближили Велико Търново, майката и бащата на момичето, което обитавало мансарда на ул. "Калоян", започнали да звънят на джиесема на дъщеря си, но тя не отговаряла. Тогава се обадили на хазяйката, която се качила да провери какво става. Вратата на мансардата била заключена, но в ключалката нямало ключ.

Когато хазяйката отключила с нейния, видяла момичето в леглото, завито с шалте. Елена не мърдала. Нямала пулс. Ужасената жена веднага позвънила на 112. На мястото пристигнали медици и полицаи. Не след дълго се появили и родителите. Не е открито предсмъртно писмо и тепърва ще се установяват причините, които са довели Елена до фаталния край.

Вчера се появиха и твърдения, че в стаята имало тежка миризма на цигара, вероятно марихуана, и до тялото бил открит тест за бременност.


Колегите на Елена Кучева споделят, че била добра художничка



24-годишната студентка Елена Кучева от ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий", която в понеделник бе открита мъртва, била добра художничка, споделят нейните колеги от Велико Търново.Оставали й два изпита преди дипломирането, пише "Труд". Още в началото на следването си Елена е прекъсвала, защото е ходила на лечение в Германия. Младата жена е била покосена от тежко белодробно заболяване. Елена от години имала здравословни проблеми, но напоследък състоянието й се влошило. Четвъртокурсничката от Факултета по "Изобразителни изкуства" на Великотърновския университет наскоро започнала работа в голяма търговска верига. Постоянно поддържала висока температура и не се чувствала добре.

Плевенчанката, която следвала "Графичен дизайн" в болярския град, издъхнала в понеделник призори в квартирата си на ул."Калоян" във Велико Търново, за което БЛИЦ съобщи.



Ден преди да почине, девойката се обадила на родителите си, които са лекари и им казала, че иска да ги види. В понеделник те потеглили към старата столица, а докато пътували, опитали да й се обадят по телефона, но Елена не отговаряла. Те се притеснили и помолили хазяите да проверят дали дъщеря им е в жилището, което обитава. Когато собственичката на апартамента отишла, вратата била заключена отвътре. Тя извикала полиция и след минути открили безжизненото тяло на студентката. Елена била намерена завита в леглото си и явно е издъхнала в съня си.

При аутопсията било установено, че половината й бял дроб не е функционирал. От възпалението увреденият орган притискал сърцето и това довело до сърдечен удар.



Родителите на Елена са лекари. Баща й Боян Кучев до неотдавна е бил шеф на Военната болница в Плевен. Майка й е невроложка. Студентката напоследък много кашляла, но родителите й мислели, че това се дължи на цигарите, които пуши.

Разследването на смъртта й се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. От два дни вървят разпити на хора, които са познавали момичето и са контактували с него.

Резултатите от експертизите се очакват да станат ясни до десетина дни. Основната версия, по които се работи, е, че смъртта е причинена от занемареното заболяване в комбинация с билковите смеси, които може да са предизвикали реакция в организма на Елена. Проверява се и предположението за самоубийство, въпреки че според криминалистите, това е малко вероятно. Предсмъртно писмо не е открито.



http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Мъртвата студентка - дъщеря на ексшефа на Военна болница - Плевен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди