изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:47 EEST
7 милиона кубчета лед тръгват на турне    
Култура Седем милиона кубчета лед са необходими за предстоящото турне на Държавния балет на лед от Санкт Петербург, който ще бъде в България между 20 и 29 ноември, съобщиха организаторите от АРТ БГ.

Цяла канонада от шампиони и "майстори на спорта" на Русия ще гастролират у нас. Събитието е под патронажа на Негово превъзходителство Ю.Н. Исаков, посланик на Русия в България и под ръководството на арт- директора, главен хореограф и бивш солист на световноизвестния Мариински балет Константин Расадин, участвал в представленията заедно с Михаил Баришников и Наталия Макарова.

Построяването и обезпечаването на съоръженията, необходими за шоуто, е истинско предизвикателство. Необходими са около 3000 килограма лед за едно представление. Гастролът на балета ще мине през Варна, Бургас, Велико Търново и София, което прави 8 представления за 12 дни.

Програмата на артистите и спортистите от трупата е доста натоварена и по тази причина, всички от екипа са на специален хранителен режим.

Маестро Джузепе се е заел с капризите на гостите от Санкт Петербург.

Директорът на Балета Константин Расадин обещава неподражаеми изпълнения, най-високо спортно майсторство, приказна атмосфера и незабравими мигове в компанията на "господарите" на леда. А те са Екатерина Костромина – шампион на Русия и национален състезател 2006-07 година, Олег Ягубков – майстор на спорта, по фигурно пързаляне и шампион на Русия за двойки, Дария Капустинская – майстор на спорта по фигурно пързаляне и медалист за Националната Купа на Русия.

Роман Зарутцкий – майстор на спорта за двойки по фигурно пързаляне и медалист за Наионалната Купа на Русия.

"Господарите на Спорта", както ги наричат в родината им, идват у нас с две представления: "Пепеляшка" по С. Прокофиев и "Лешникотрошачката" от П. Чайковски. На 20 и 21 ноември - Бургас – Държавна Опера Бургас

23,24 ноември - Варна – ФКЦ, Варна, 26, 27 ноември - Велико Търново, ДКС "Васил Левски", 29 ноември – София, Зала 1 на НДК от 14:00 и от 20:00 часа

Билети може да намерите на касите на съответните зали, както и в мрежата на eventim.bg.
bgnes.com
 


Сходни връзки

7 милиона кубчета лед тръгват на турне | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди