изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:03 EEST
Продават на търг комплекс на руската мафия в Царево    
НовиниГрандиозният комплекс „Коста дел Кроко” в зона "Север" на Царево, в който трябваше да бъдат инвестирани 60 милиона евро и да се превърне в перла на Южното Черноморие, се продава на публичен търг от частния съдебен изпълнител Янко Бъчваров. Инвеститорът „Лаудис Холдинг Груп" и свързаната с нея "България консулт" дължат ипотечен кредит на „Уникредит Булбанк”. Взискател обаче по самото изпълнително дело е кипърската фирма „Тима” ЛТД.



Комплексът, който днес прилича по-скоро на призрачен град, се продава с първоначална цена от 1 600 000 лева. Публичната продан е насрочена за 13 декември, съобщава "Флагман".

Управител на фалиралата компания-инвеститор е Андрей Панпурин, а собственик - Константин Циганов. За двамата се говори, че са сред босовете на руската мафиотска група "ОПС Уралмаш". През юли 2010 година те бяха експулсирани от България със заповед на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев заедно с още четирима мафиоти - Леонид Беренбаун, милиардера Роман Мирецки-Брилянта, Офер Мирецки и Анатолий Дремлюг.

Проектът „Коста дел Кроко” се изпълняваше от варненската компания „Планекс”. Според местни, руснаците не са платили на много фирми, които са работили на строежа. В момента селището е зарязано на груб строеж.

Припомняме, че "Коста дел кроко" трябваше да се изгради върху площ от 85 дка и да бъде с 62 хил. кв. м разгъната площ - 5-звезден хотел, жилищен комплекс от 53 сгради с общо 927 апартамента, 30 фамилни къщи във водата и пристан за частни яхти, банка, лятно кино и амфитеатър, казино, 13 плувни басейна, 3 тенискорта, подземни гаражи. Всичко това трябваше да е готово до 2009 година. Отделно инвеститорът трябваше да вложи 2 милиона евро в инфраструктурата на Царево.

Според стари публикации в руската преса, през 90-те години бизнесмените Циганков и Панпурин натрупали милиарди чрез групировката "ОПС-Уралмаш" - Екатеринбург, създавайки стотици предприятия в Русия и зад граница в различни сектори на икономиката.

През 2011 година се заговори, че Константин Циганков преговарял за продажбата на комплекса с Христофорос Арманитидис-Таки в Кипър. До продажба обаче така и не се стигна. Руснакът поискал 45 милиона евро за недовършения комплекс заедно с цялата документация и разрешителни.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Продават на търг комплекс на руската мафия в Царево | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди