изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:20 EEST
Бивш пожарникар уби майка си и стреля по сина си    
НовиниБивш пожарникар застреля майка си, рани сина си инвалид и се предаде в полицията. Кървавата баня стана в нощта срещу събота в Нови Искър.

55-годишният стрелец Петър Илиев е пенсиониран пожарникар. Той живеел със 79-годишната си майка Надежда и 32-годишния си син Любен. Момчето е инвалид и възрастната жена помагала на Петър в отглеждането му. Пожарникарят е разведен с майката на момчето. Той и Надежда гледали Любен само с приходите от двете си пенсии. Разбирали се до фаталната нощ, когато около 2 ч Петър взел законно притежавания си пистолет и застрелял в главата с един куршум майка си. Възрастната жена починала на място, а Петър открил огън и по сина си Любен. 32-годишният мъж е откаран в “Пирогов” с контузия на мозъка и фрактура на черепа. Състоянието му е сериозно, казаха от болницата и допълниха, че е в съзнание.

След като е застрелял 79-годишната си майка и ранил в главата сина си, Петър се е предал на полицията.

Една от версииите, по които работят разследващите, е, че Петър не е издържал на напрежението и е посегнал на семейството си от недоимък. Според друга той имал психически проблем.

Съседите на семейството са в шок от случая. Те разказаха, че Петър е много любезен и никога не са го чували да повишава тон.

По нищо не личало мъжът да е планирал убийството. Цяла седмица Петър копал градината, за да сади лук. Съседка го попитала защо сега, а мъжът отговорил: “Абе, нали ти си насадила твоя и майка ми даде зор и ние да го насадим.”

“С никой не се е скарал. Помагал е на сина ми да прегледа компютъра му, оправял ни е телевизора, като ме видеше на улицата, винаги ме поздравяваше”, описва съсед стрелеца. “Много добър човек беше, много любезен, много се изненадах, че може да стане такова нещо.”

“Предполагам, че е заради недоимъка. Преди години Петър продаде апартамента си в “Обеля”, за да опита да излекува Любен. Грижите за него са скъпи - на 25 дена идваше лекар да му сменя катетъра”, каза съседка. Тя обясни, че момчето се парализирало от кръста надолу след падане от скеле.

Бившата съпруга на Петър - Ани, отказа коментар и изгони с крясъци репортери на “24 часа”.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Бивш пожарникар уби майка си и стреля по сина си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди