изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:09 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ ИСКА ДОГОВОР С ВИК ОПЕРАТОРА    
ИкономикаКметът Детелина Николова да представлява Община Добрич в Общото събрание на Асоциацията по ВиК, което ще де проведе на 12 октомври, предстои да реши Общинският съвет на предстоящото си заседание.

На Общото събрание предстои приемане на бюджета на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от „ВиК” ЕООД за 2014 и 2015 г., като определеният размер на вноската за държавата е съответно 2000 и 10 000 лева. 
Предвижда се Общинският съвет да възложи на кмета да гласува бюджет за 2014 г., при който вноската на Община Добрич е 1783 лева за процентното участие на общината от 31,20 %, а за 2015 г. – 8914,46 лева.
Освен това, се предвижда Общинският съвет да възложи на кмета да постави въпроса кога ще се стигне до възлагане с договор на дейностите по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите в общината, какъвто предвижда Законът за водите. Посочва се, че липсата на такъв договор не позволява на общината да упражнява контрол и да изисква от ВиК оператора да изпълнява отговорностите си. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ ИСКА ДОГОВОР С ВИК ОПЕРАТОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.54 секунди