изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:16 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ФСГ „В. ЛЕВСКИ“ - ПЪРВИ НА РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК    
ОбразованиеОтборът на финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич спечели първо място на регионално състезание на националната викторина на английски език „Образование в бъдещето“. Надпреварата се проведе във Върна през миналата седмица. Тя бе организирана от фондация „Дарби” и е включена в календара за извънучилищни дейности на МОН за 2014-2015 учебна година.

 В отбора на ФСГ „Васил Левски” бяха включени учениците от 11 б клас Весела Георгиева, Таня Михалева, Дерия Фикрет и Мартин Пеев. След себе си в класирането тимът остави елитни профилирани училища от Варна, Русе и Търговище.
Състезанието се проведе в 3 кръга. Първият кръг включваше езикова задача, която имаше за цел да провери езиковите умения и знания на учениците относно академичните изисквания за съставяне на сравнителен и описателен текст. Във втори кръг представителите на всеки отбор подготвиха 6 PowerPoint презентации на английски език, представящи 6 образователни системи на водещи страни. В трети кръг  трябваше да отговарят на въпроси, свързани с основните академични области, специалности и бъдещи професии.
Отговорите на състезателите бяха оценявани от жури с председател -  представител на The University of Central Lancashire (UCLan) в Престън, Англия. Във всички проведени кръгове представителите на ФСГ „Васил Левски” извоюваха най-много точки, а презентационните умения на Весела Георгиева, която блестящо представи образователната система на Италия, впечатли както журито, така и публиката.
Постижението на добричките гимназисти е нов висок атестат за работата на тяхната преподавателка Олга Петрова. Извоювалите първо място във Варна ученици се класираха за финала на състезанието в София. НДТ


 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ФСГ „В. ЛЕВСКИ“ - ПЪРВИ НА РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди