изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:00 EEST
Серопозитивен учител, внук на свещеник, сee СПИН за отмъщение!    
НовиниУчител, пипнал СПИН, сее смъртоносната зараза на здрави партньори за отмъщение, научи народното издание!

Проблемът със серопозитивните у нас се задълбочава. Повечето хора с ХИВ/СПИН у нас нямат личен лекар, заявяват самите болни. Тези дни Павел Малинов, председател на Фондация за подпомагане на засегнатите от вируса „Каспар Хаузер”, представи резултатите от проучване, направено във всички български областни градове, които са направо плачевни

- инфектираните в страната се увеличават с по 10 на месец!

От тях 32.7% са жени и 67.3% - мъже.

Същевременно поради неадекватното отношение на лекари и работодатели към жертвите на Чумата на века се наблюдава едно нарастващо отмъстително поведение към обществото от страна на самите серопозитивни и болни от СПИН. „Обществото ни обръща гръб, но ние имаме „механизми” да го „приобщаваме” към групата си!”, е написал в мрежата серопозитивен, което си е чиста закана, че ще ръси болестта си, когато и както му се отдаде.

На един от редакционните адреси пристигна информация за такъв серопозитивен, работещ като учител. Дали става въпрос за гей отмъщение на изоставен от въпросното лице, или е предупреждение по хуманни причини, е трудно да се каже, но текстът, редактиран от нас заради неприкосновеността на личните данни, е следният: „Внимание! Това лице се казва Н.П.Ч. от вашия град! Пазете се поради това, че следният е гей и носител на ХИВ /серопозитивен/, заразен и има склонност към разврат с малолетни! Учител по литература и български – сега преподава английски език в СО... в с. Г.С.”. Приложена е и снимка на визираното лице.

Наши репортери се опитаха да тръгнат по следите на шокиращата информация и установиха, че има човек с такова име, работи като учител и е от Павел баня. Слуховете са, че бил „много близък” до отец Януарий от храма в Шипка. В рода на въпросния Н.Ч. също има свещеник. Понастоящем той наистина преподава на ученици от 4-и до 8-и клас в селско училище. Колегите му го познавали като тих, интелигентен и възпитан човек. Не е хващан да упражнява безразборен секс, нито да проявява педофилски мераци. Според информаторите обаче просто бил прикрит еротоман –

изпитвал постоянна нужда от секс

и знаел как да крие хомосексуалните си наклонности. Приятелите му знаели, че се води на отчет като серопозитивен в София, но не са наясно дали е казал на родителите си – майката на въпросното лице била медицински работник.

През 2012-а Н. е работил в системата на туризма в курорта Слънчев бряг, където направил лошо впечатление на персонала с пиянски и гей истории. По природа бил чувствителен и когато нараствало някакво емоционално напрежение у него, имал леки тикове по лицето. При това описание на един млад мъж, вече белязан с тежката съдба на серопозитивен, единственото, което можем да направим, е, ако лицето се разпознае по нашите „жокери”, да се замисли дали е редно да „отмъщава” на невинни хора, превръщайки ги в потенциални жертви на коварната болест. Като интелигентен човек би трябвало да осмисли това. А и през вярата, защото се оказа... внук на свещеник!

...........................................
Досие


Интервюираните от фондация „Каспар Хаузер” серопозитивни и болни от СПИН са посочили необходимостта да им бъде оказвано социално посредничество, правна консултация и психологическа помощ. Хората смятат, че са нарушени както човешките, така и пациентските им права. Серопозитивните у нас са принудени да напуснат работа, загубват социалния си статус и средства за препитание и това става основание за негативна изолация и самоизолация. „Според закона 3304/2005 г. серопозитивните хора имат право на един месец повече отпуска, но не смеят да я използват, тъй като това означава да уведомят своите работодатели за здравното си състояние”, се казва в доклада на Комисията по човешките права. Сред най-големите проблеми на болните от СПИН се оказва, че е социалната стигма (заклеймяването) от страна на обществото. Именно отритването превръща отхвърлените в мълчаливи отмъстители.

Клавдия ШЕКЕРДЖИЕВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Серопозитивен учител, внук на свещеник, сee СПИН за отмъщение! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди