изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:13 EEST
"ПОЕМАМ ПОСТА С КУРАЖ И НАДЕЖДА ЗА ПРОМЯНА"    
НовиниТова заяви на първата си официална пресконференция новият областен управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска

Официално вчера вече бившият областен управител Недко Марчев връчи символичния ключ на област Добрич на новоназначената на поста губернатор д-р Маргарита Новоселска, като й пожела успешен мандат. От своя страна тя гарантира, че ще направи всичко по силите си, за да има устойчиво и успешно развитие на областта. На церемонията по предаване на поста бе и голяма част от колектива на Центъра за психично здраве, като част от колегите на д-р Новоселска се просълзиха.

След това на първия си брифинг за медиите като областен управител д-р Новоселска изказа благодарност към министър-председателя, целия Министерски съвет и депутатите от ГЕРБ от Добрич за гласуваното доверие. Тя гарантира, че ще продължи успешните практики и ще надгражда за развитието на цялата област Добрич. "Ще пазя и укрепвам държавността и ще развивам демокрацията. Ще работя добре с всички кметове. Целта ми е да постигна заедно с екипа устойчиво развитие на териториалната единица в хармония с природната, социалната и бизнес среди" - каза д-р Новоселска. Като приоритети, по които ще работи, тя посочи инфраструктурата, стимулиране и насърчаване на бизнеса, устойчивост в земеделието и туризма като икономически отрасли и не на последно място - увеличаване на заетостта и повишаване доходите на хората в региона. Д-р Новоселска заяви, че в рамките на изпълнение на приоритети си смята да провежда регулярни срещи с представители на неправителствени организации и браншови структури, за да постигне цели, които си е поставила.

В отговор на питане, тя заяви, че ще разпореди проверка на актовете, свързани с държавната собственост, както и пълен анализ на дейността в областна администрация. "Ще се радвам екипът да продължи да работи и с мен, като не смятам да правя промени, ако всеки един си е вършил добре работата" - добави тя. Сред първите задачи, които й остави Марчев, тя сподели, че е подготовката за зимата, като допълни, че все още община Каварна няма договор с фирма за зимно поддържане и предстоящото на 10 декември заседание на ВиК асоциацията. Двама очаква да бъдат заместник-областните управители, коментира още Новоселска в отговор на питане. "С мен не е воден разговор, но доколкото съм запозната, се очаква единият да е от ГЕРБ, а другият заместник да е от Реформаторски блок. Очаквам да бъдат назначени в понеделник, като след допитване до колегите, които бъдат назначени, ще разпределя кой за какъв ресор ще отговаря" - каза още областният управител. По повод въпрос относно смяната на професионалното й поприще Новоселска заяви: "Заемането на поста не беше моя цел. Взех това решение, защото това е едно предизвикателство за мен, а от друга страна получих подкрепа и уверение, че ще обединим всички усилия заедно да направим нещо повече и по-добро за хората и областта. Поемам поста с куража и надеждата за промяна. За мен невъзможни неща няма, просто някои стават по-трудно". На въпроса ще запази ли поста си като управител на Центъра за психично здраве, д-р Новоселска заяви: "Длъжността там е изборна и би следвало да има конкурс, но това ще се реши на заседание на ОбС - Добрич. Преди да поема поста областен управител издадох заповед за заместници - по медицинската част заместник е д-р Наталия Борисова, а финансовите въпроси ще движи главният счетоводител Петя Обретенова".

Д-р Маргарита Станчева Новоселска е родена на 6 януари 1961 година. Магистър по медицина от ВМИ - Варна. Придобила специалност "Психиатрия" във Висшия медицински институт - София.  През 2003-2004 г. получава магистърска степен по Стопанско управление - Здравен мениджмънт във ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий”. В периода 1986 г. до 2006 г. работи последователно в Клинична психиатрична болница - Добрич; в Държавна психиатрична болница - с. Царев брод, област Шумен; в Център за психично здраве - Добрич; в Държавна психиатрична болница – Карвуна, където от 2000 г. до 2006 г. е директор. От 11.04.2006 г. до назначаването й за областен управител на област Добрич, е управител на „Център за психично здраве д-р П. Станчев-Добрич” ЕООД, гр. Добрич. Член e на Български лекарски съюз. Председател на Надзорния съвет на Българска психиатрична асоциация; членува в Сдружение „Частна психиатрия”, както и в Световната федерация по биологична психиатрия. Ръководител на Програма за лечение с агонисти и агонист-антагонисти на лица, зависими към опиоиди (Метадонова програма) към Центъра за психично здраве - Добрич. Ръководител на Програма за психосоциална рехабилитация на зависими лица към ЦПЗ - Добрич.          Има над 20 специализации в България и чужбина. Д-р Маргарита Новоселска е омъжена, с една дъщеря. НДТ

 


Сходни връзки

"ПОЕМАМ ПОСТА С КУРАЖ И НАДЕЖДА ЗА ПРОМЯНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди