изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:37 EET
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ДЕКЕМВРИ - СТУДЕНО И СНЯГ ПО КОЛЕДА    
Времето

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ДЕКЕМВРИ - СТУДЕНО И СНЯГ ПО КОЛЕДА

1966-01 Judy TylerДобрич, градският парк "Св. Георги"Elizabeth Ostrander 50Добрич, градският парк "Св. Георги"



Най-ниските температури през декември ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите - между 9 и 14 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

През декември се очаква средната месечна температура в повечето райони на страната да бъде около нормата,

която в Северна България и по високите полета е около 0 градуса, в Горнотракийската низина - 2-3 градуса, по Черноморието и в най-южните райони - около 4 градуса, а в планините - от минус 5 до минус 1 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която в по-голямата част от страната е между 30 и 60 литра на квадратен метър, в планините и в най-южните райони - между 60 и 120 литра на квадратен метър.

Декември ще започне с валежи, почти повсеместни, на места интензивни,

прогнозира синоптикът Мариана Попова. Тя допълва, че ще превалява дъжд, който на много места в Западна и Северна България, ще преминава в сняг. Ще се образува и снежна покривка, неравномерна, но която ще се задържи.

В началото температурите слабо ще се повишат, но постепенно ще се усили вятърът от североизток и с него ще започне да нахлува студен въздух. Към средата на първото десетдневие температурите ще станат близки и дори малко по-ниски от обичайните. През последните дни от периода валежите ще спрат. Времето ще бъде спокойно, но по-често предимно облачно, на места и с намалена видимост.

Тази тенденция ще се запази и в началото на второто десетдневие на декември.

В периода 12-15 декември времето ще бъде по-променливо, с вероятност за превалявания и с температури близки до обичайните. Преваляванията ще са предимно от сняг,

в най-южните райони и по Черноморието - от дъжд и сняг. Впоследствие отново се очакват няколко спокойни дни и слабо затопляне.

В края на второто и в началото на третото десетдневие ще има повишена вероятност за валежи, предимно от сняг, последвани и от краткотрайно застудяване. Вероятност за снеговалежи има и около Коледа,

прогнозира метеорологът.

Астрономическата зима ще започне на 22 декември в 01 часа и 03 минути.

http://www.vesti.bg/

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2014

 

 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ДЕКЕМВРИ - СТУДЕНО И СНЯГ ПО КОЛЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди