изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:26 EEST
След форума в Белград: Пекинска инвестиционна група с интерес към Тракия икономическа зона    
КитайДо края на март 2015 г. китайската инвестиционна група Гуолиен Инвестмънт Груп, Пекин, ще посети България, за да разгледа на място "Евро-китайската зона за икономическо развитие" – ЕКЗИР /„Euro-Chinese Economic Development Zone“ - ECEDZ/, която е част от „Тракия икономическа зона“ в района на Пловдив.



Това съобщи г-н Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co., Ltd., китайският партньор на ЕКЗИР.
Представянето на нашата зона от г-н Джанг и българския му колега инж. Емил Янков на вчерашния бизнес-форум в Белград, съпътстващ срещата на върха на Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа във формат 16+1, заинтригува изключително азиатските предприемачи. 
"Евро-китайската зона за икономическо развитие" бе презентирана пред 200 китайски фирми след изказването на министъра на икономиката на България Божидар Лукарски. В речта си министър Лукарски подчерта, че страната ни желае да привлече китайски компании да инвестират в българските индустриални зони и посочи конкретните предимства: най-ниските данъчни ставки и най-ниските оперативни разходи в Европа,  квалифицирана работна ръка и стратегическо местоположение - между пазарите на ЕС, Близкия Изток, Северна Африка и Азия.
Фирмите от Китай проявяват огромен интерес и към храната, внася допълнение към резултатите от форума инж. Пламен Панчев, изпълнителен директор на „Тракия икономическа зона“ АД и учредител на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/.
Азиатски бизнесмен с 4 логистични бази иска да внася български консерви, сушени плодове, плодови сокове. С него ще бъдат водени преговори през януари. Това подсказва, че частта логистика в ЕКЗИР най-скоро и лесно може да бъде осъществена, смята инж. Панчев. Той подчерта, че рядко китайците сключват договор с едно консервно предприятие. За тях е важно да работят с обединяваща структура като БКАБР, която дава представителност и стабилност и вече е позната и се ползва с доверие в Поднебесната империя. Още повече, че Асоциацията има сключен договор за сътрудничество с CCPIT – китайска държавна организация, сходна на промишлено-търговска камара.
На снимката: Г-н Чангцинг Джанг презентира в Белград "Евро-китайската зона за икономическо развитие"


 


Сходни връзки

След форума в Белград: Пекинска инвестиционна група с интерес към Тракия икономическа зона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди