изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:25 EEST
ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА НАГРАДИ НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ И ОТБОРИ НА ДОБРИЧ    
СпортКметът на Добрич Детелина Николова награди 10-те най-добри спортисти и трите най-успешни отбора за 2014 година.

В традиционното допитване се включиха 31 души – представители на кметския екип, журналисти и спортните клубове в група. Номинирани бяха общо 34 спортисти и 9 отбора. За втора поред година за №1 при състезателите бе избран Йордан Атанасов от клуба по вдигане на тежести, който пропусна церемонията заради турнир във Варна. На второ място бе класиран Георги Михайлов – карате клуб Самурай, а трети – боксьорът Мариян Момчев от клуб Добруджа. В призовата десетка влязоха още:  4. Светослав Арнаудов – Волейболен клуб Добруджа 07,  5. Светослав Люцканов – клуб по борба Добруджански юнак,  6. Радосвета Симеонова – Спортен клуб по лека атлетика Добруджа 99, 7. Николай Петров - Спортен клуб по лека атлетика Добруджа 99, 8. Венцислав Петров – Хандбален клуб Добруджа, 9. Красимир Коев - Хандбален клуб Добруджа, и № 10. Стоян Владков - Спортен клуб по лека атлетика.
Призът за Отбор №1 на Добрич за 2014 г. получиха треньорът Мирослав Живков и състезателят Светослав Арнаудов от името на лидера във волейболната Суперлига при мъжете ВК Добруджа 07.  Техни подгласници станаха мъжките състави на хандбален клуб Добруджа и карате клуб Самурай.
За най-проспериращ състезател бе отличен Момчил Петков от шахматен клуб Енергия 21, който е само на 9 години. Със специална награда бе удостоена Милена Тодорова от СК „Фаворит 2013” за завоюваните златни отличия на държавното първенство по спортна стрелба в град Пловдив и на игрите за хора с увреждания във Варна.
„Позволете ми в днешния празничен ден, броени дни преди светлия християнски празник Коледа да се обърна към вас с огромна признателност за големите успехи и незабравими мигове на гордост, които ни дарявате. С изявите си през последната година вие убедително доказахте вашата лична класа и добрите възможности за развитието на спорта в нашия град.
Пред прага на новата 2015 година искам да Ви уверя, че всички Ваши фенове отново биха станали на крака с благодарност за изявите Ви, с които убедително доказвате лична класа и добрите възможности на българския спорт. Успехите Ви ни зареждат с много оптимизъм и надежди за нови спортни успехи и медали“, поздрави спортистите кметът Детелина  Николова и добави: „Гордеем се, че спортната кариера на всеки от Вас продължава да бележи нови върхове и да утвърждава авторитета на спортната традиция в Добрич. Чрез спорта ни карате да се чувстваме истински горди, че сме добруджанци, българи, а постиженията Ви допринасят за славата и престижа на родния спорт.
Където и да се състезавате, какъвто и да е цветът на медала, вашите успехи завинаги ще останат в спортната история на Добрич. Надявам се вашият борбен и непобедим дух да продължи да бъде пример за подрастващото поколение спортисти в града ни.
От името на Община град Добрич, на цялата общественост и лично от мое име още веднъж Ви благодаря, че продължавате да разнасяте славата на Добрич и извън страната ни, че вие сте причината на престижни състезания в България и по света да се издига националният трибагреник.
Благодарност отправям днес и към всички треньори за високото ниво на подготовка на спортистите, за професионализма и търпението. За умението да откривате таланта, да го развивате и подкрепяте. Победите и постиженията на вашите възпитаници са неоценими подаръци за всички почитатели на спорта.
Пожелавам на всички много здраве, късмет, спортна злоба, честна борба и достойни противници,  и резултати, с които да се гордеем всички.
Нека борбеният дух и стремежът към победа винаги ви съпътстват! Нека Вашите победи винаги бъдат споделени от приятели и близки. И нека никога не забравите Добрич, родния град, от където е започнала Вашата спортна кариера“.


 


Сходни връзки

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА НАГРАДИ НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ И ОТБОРИ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди