изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:03 EEST
Руски дипломат: България напразно гърми за "Южен поток"    
По света

Русия няма да се връща към "Южен поток", а Брюксел демонстрира готовност да развива енергийното сътрудничество с Русия. Това стана ясно от изявление на постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов, цитиран от агенция РИА "Новости".



След срещите си с вицепрезидента на Еврокомисията за енергосъюза Марош Шевчович и еврокомисаря по енергетиката Мигел Каньете той заяви, че те са настроени за развитие на отношенията с Русия в сферата на енергетиката.

Чижов отбеляза, че страните от ЕС се връщат към въпроса за "Южен поток". "Опитват се, може би не толкова тук, в Брюксел, колкото в страните, които са били включени в този проект. Най-гръмка е България. Позицията (на Русия) бе достатъчно ясно формулирана и от министъра на енергетиката Новак, и от ръководителя на "Газпром" Милер", добави Чижов. Двамата вече обявиха, че Русия няма да се връща към "Южен поток".

Що се отнася до срещите с Шевчович и Каньете, руският дипломат сподели: "И единият, и другият са настроени да се развиват сътрудничеството в енергетиката между Русия и ЕС. Усещането ми от общуването е позитивно". По думите му обсъждали се такива въпроси като газовият хъб, съдбата на газопровода Opal, сътрудничеството в сферата на ядрената енергетика и в сектора на електроенергетиката. "За Opal еврокомисарят Каньете каза, че плътно ще се заеме с този въпрос и даде необходимите указания", съобщи Чижов. В момента "Газпром" може да пълни само наполовина в Opal, в който постъпва газ от "Северен поток". /РИА "Новости"

bgnes.com

 


Сходни връзки

Руски дипломат: България напразно гърми за "Южен поток" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди