изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:51 EEST
Ад в небето! Самолетът на Air Asia е паднал край остров Белитунг /ОБЗОР/    
По света Авиодиспечерската служба е изгубила връзка с малайзийския самолет Air Asia, който е пътувал от индонезийския град Сурабая за Сингапур. Диспечерският пункт в Джакарта е изгубил от радарите си машината, изпълняваща полет QZ 8501 в 6,17 ч. местно време. Според РИА Новости, която се позовава на световни медии, самолетът е паднал във водите край остров Белитунг заради лоши метеорологични условия.

Според представители на Министерството на транспорта на Индонезия пилотите са поискали „необикновена смяна на курса“ малко преди да бъде изгубена връзката с тях.

На борда са се намирали 155 пътници и 7-членен екипаж. 149 от пътуващите са били индонезийци, трима корейци, един британец и един малайзиец. 

************************
Самолетът на малайзийската компания Air Asia е разполагал с гориво за едва 4,5 часа полет. Малайзийският премиер Наджиб Разак изрази опасения, че самолетът е сполетян от „голяма трагедия”. В момента шест кораба и два хеликоптера са изпратени на мястото, на което самолетът е засечен за последен път и където бяха открити първите останки. Самолетът със 162 души на борда, който изчезна от индонезийските радари, не е подавал сигнал за бедствие, съобщава "Таймс ъф Индия". От индонезийското министерство на транспорта съобщиха, че самолетът не е излъчвал сигнал за бедствие. В момента се провежда операция по издирването на самолета, в която участват Индонезия и Сингапур.

Според индонезийските власти пилотът е поискал разрешение за промяна на курса заради лошото време, след което малайзийският самолет е изгубил контакт с авиодиспечерите.

************************
Самолет със 161 души на борда загуби връзка с контролната кула по време на полет от Индонезия до Сингапур, предаде АФП. Полет на AirAsia от Сурабая до Сингапур е загубил контакт с Джакарта в 7.55 часа местно време”, каза говорител на транспортното министерство. „Еърбъсът” е излетял от международното летище Джуанда в Сурабая в 5.20 часа местно време и е трябвало да пристигне в 08.00 часа (02.30 часа българско време)в Сингапур. В самолета има 155 пътници и шестима членове на екипажа. Сред пътниците са 16 деца и едно бебе.

*****************
Президентът на САЩ Барак Обама е информиран за ситуацията с полет QZ 8501 на малайзийската компания Air Asia, който изчезна от радарите, съобщи говорителят на Белия дом Ерик Шулц, цитиран от WPTZ. Той добави, че Белият дом ще продължи да следи ситуацията.

*******************

Екипажът на полет QZ 8501 на Air Asia е поискал смяна на курса с необичаен маршрут преди да изчезне. Това съобщиха от министерството на транспорта на Индонезия. Полет на малайзийската компания Air Asia от индонезийския град Сурабая до Сингапур е загубил контакт с контролната кула, предаде ABC News. Представителят на транспортното министерство на Индонезия Хади Мустофа заяви, че самолетът, изпълняващ полет QZ 8501 е загубил контакт с контролната кула в 6.17 часа местно време. Той добави, че преди да изчезне от радарите, самолетът е поискал смяна на курса с необичаен маршрут. по време на изчезването си машината се е намирала над Яванско море.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ад в небето! Самолетът на Air Asia е паднал край остров Белитунг /ОБЗОР/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди