изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:51 EEST
КМЕТЪТ ПОЗДРАВИ БЛИЗНАЧКИТЕ ЙОАНА И ГАБРИЕЛА – ПЪРВИТЕ БЕБЕТА НА ДОБРИЧ    
Общество

Първите бебета за 2015 година от Добрич са близнаци и са проплакали на 1 януари в 22.10 часа в Многопрофилната болница за активно лечение. Бебетата са момиченца и се казват Йоана и Габриела. Майка им Елена Иванова-Йорданова, която е медицински работник в болницата, сподели, че носят първите буквички на двамата си дядовци. Тя разказа, че децата са чакани дълго време и са заченати инвитро. Малките госпожици тежат 2 кг и 2,080 кг и са с височина 47 см.



Те са проплакали под грижите на екип, ръководен от началника на АГ-отделение д-р Трифон Йорданов. На екипа, както и на Отделението по неонатология, майката на Йоана и Габриела изказва сърдечни благодарности.  

Вчера Елена Иванова-Йорданова бе поздравена от кмета на Добрич Детелина Николова. Тя връчи подаръци за децата - сребърни юбилейни монети „1 300 години българска държава”, памперси и парични суми. Детелина Николова поздрави майката с голямата радост – раждането на свидните й рожби, й отправи пожелание момичетата да растат здрави и обичани. А майката си пожела: “Да са здравички, а ние ще се погрижим да им осигурим всичко останало”.

1 118 раждания са регистрирани през 2014 година в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Има 13 двойки близнаци. Броят на момичетата и момчетата е почти поравно. Родилното отделението от тази година разполага с обновена операционна зала, която дълго време не е била ремонтирана. Има и модерен 4D ехограф. НДТ

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ ПОЗДРАВИ БЛИЗНАЧКИТЕ ЙОАНА И ГАБРИЕЛА – ПЪРВИТЕ БЕБЕТА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди