изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:26 EEST
ОПРОВЕРЖЕНИЕ    
Здраве

В поредицата от почивни и празнични дни в „ДКЦ-І Добрич” работи непрекъснато и денонощно съществуващия  Дежурен кабинет.

Обслужении бяха пациентите на  общо практикуващи лекари от  „ДКЦ-І Добрич”ООД, „ДКЦ-ІІ Добрич” ЕООД, от селата, на общопрактикуващи лекари от гр. Ген. Тошево и община Ген. Тошево.



За коледните празници преминаха средно около 45 души на дежурство, издадени бяха общо 9 съобщения за смърт, направени бяха  49 допълнителни манипулации, назначени за продължителна терапия.

За новогодишните празници, преминаха средно около 30 души на дежурство и издадени бяха общо 9 съобщения за смърт и извършени бяха 35 допълнителни манипулации.  

Нямаше върнати и необслужени пациенти, чийто лични лекари са сключили договор с кабинета и са здравно осигурени.

Увеличен беше броят на  обслужени здравно неосигурени пациенти и на такива, които са от друг район и са пожелали да си заплатят медицинската услуга.

Потърсили лекарска помощ бяха повече възрастни хора в сравнение с децата, с проблеми свързани с горните дихателни пътища и стомашно чревни оплаквания.

Има пациенти, които редовно посещават дежурния кабинет и го намират за крайно необходим и удобен.

За всички празнични дни имаше дежурен лекар и медицинска сестра, а за новогодишните празници беше осигурен терапевт, педиатър и медицинска сестра.

Недоволни остават онези граждани, които непознават предназначението на кабинета, чийто лични лекари не са включени в списъка за обслужване на пациенти.

Дежурният кабинет в „ДКЦ-І Добрич”ООД създава една сигурност, доверие и спокойствие, както на личните лекари сключили договор към него,  така и на техните здравноосигурени пациенти.

 

 

                                                                         Д-р Велина Комарева

                                                      Управител на „ДКЦ-I Добрич“ООД

Във вчерашния брой на вестник „Нова добруджанска трибуна“ в публикацията „Само двама лекари на дежурство за цялата област“ началникът на Спешно отделение в МБАЛ д-р Бисер Ботев, че за изминалите 12 почивни дни 250-хилядното население в област Добрич е било оставено на грижите на двама лекари на дежурство от Спешното отделение на МБАЛ-Добрич. Според него, личните лекари в областта са оставили пациентите си без лекарска помощ за 12 дни”.

 

 


Сходни връзки

ОПРОВЕРЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди