изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:40 EEST
Топмедиите в САЩ не посмяха да публикуват карикатурите от „Шарли Ебдо”    
По светаВодещите американски медии като The New York Times, The Wall Street Journal, Reuters и Associated Press отказаха да публикуват противоречивите карикатури на пророка Мохамед след атаката на джихадисти срещу френското сатирично списание „Шарли Ебдо”, при която загинаха 12 души. Сайтове, като Daily Beast и Slate публикуваха изображенията, но големите американски медии решиха да не го правят.

Associated Press, има отдавнашна политика да се въздържа от публикуването на провокативни изображения, съобщи, че е отрязала част от снимка на редактора на „Шарли Ебдо” Стафан Шарбоние, който бе убит при атаката, за да не се вижда карикатура на пророка Мохамед, която той държи в ръцете си.

Някои от тях призоваха медиите от първите редове на публикациите да избягват публикуването на снимки или други материали, които засягат чувствителни религиозни теми.

„След внимателно обмисляне, редакторите на Times решиха да, че описанието на въпросните карикатури ще даде достатъчна информация на читателите, за да разберат историята”, каза говорителят на The New York Times.

Бил Маримоу, редакторът на Philadelphia Inquirer, каза пред Reuters: „При никакви обстоятелства няма да пуснем карикатурите. Идеята за това преднамерено да обидим десетки милиони мюсюлмани, вместо да опишем нещо с думи, не беше трудно решение”, каза той.  http://www.blitz.bg

Сред материалите на The Wall Street Journal бяха поместени няколко провокативни карикатури от „Шарли Ебдо”, някои от които осмиващи разпространени религии, включително исляма, но на никоя от тях не бе изобразен пророкът Мохамед.
„Нашият международен отдел е отдаден на отразяването на новините и обясняването на контекста им и ние ще продължим да правим това, въпреки днешните ужасяващи събития, и с това ние ще защитаваме свободата на словото като фундаментална ценност”, каза главният редактор на вестника Джерърд Бейкър.
 


Сходни връзки

Топмедиите в САЩ не посмяха да публикуват карикатурите от „Шарли Ебдо” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди