изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:43 EEST
Изключват партията на Бареков от коалиция ББЦ    
ПолитикаПартиите от коалиция „България без цензура“ подготвят ново обединение, в което обаче няма да влиза партията на бившия журналист Николай Бареков, чието име носи сегашното политическо формирование. Става въпрос за формациите „Гергьовден“ на Любен Дилов-син, Земеделски народен съюз на Румен Йончев, близката до бизнесмена Христо Ковачки ЛИДЕР, създадения от Стефан Софиянски Съюз на свободните демократи, Български демократичен съюз „Радикали“, Партията на българските жени и Българска индустриално-аграрна партия.

В момента се подготвяло и ново споразумение, което седемте партии да подпишат. Вероятно те ще „наследят“ името „Български демократичен център“ (БДЦ), което носи парламентарната група на сегашната коалиция „България без цензура“.

Една от причините за „изключването“ на партията на Николай Бареков от коалицията е, че бившият журналист често си позволявал да говори от името на всички партии, без да се допитва до тях. Пред Би Ти Ви говорителят на БДЦ Любен Дилов-син обяви, че ББЦ трябва да реши дали е партия или телевизионно предаване. Пред колега самият Бареков подаде оставка като председател на коалицията.

„Нямаме проблем да работим с колегите депутати от ББЦ. Другата седмица ще се съберем, за да планираме действията си в новия политически сезон. Една от основните ни цели е да внесем закон за лобизма“, обясни пред „Труд“ депутатът от БДЦ Румен Йончев. След множеството скандали и отлюспвания в момента ББЦ има двама депутати в парламента - Светлин Танчев и Мартин Иванов.

Реформи в съдебната система, здравеопазването и най-вече в образованието ще са сред приоритетите на депутатите от БДЦ. Любен Дилов-син ги аргументира с една китайска поговорка: ”Ако мислиш ден напред, вземи си храна, година напред - вземи си заем, сто години напред - образовай децата си.” Той допълни, че проблемът с образованието е много сериозен, но не даде подробности какво ще пише в новото споразумение и дали коалицията ще има нова програма с приоритети.

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Изключват партията на Бареков от коалиция ББЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.97 секунди