изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:49 EEST
ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА СА ЯСНИ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА САНИРАНЕ НА ПАНЕЛКИ    
Новини

До края на месец януари Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще изпрати в Община Добрич образци на документите, с които ще се кандидатства за включване в "Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради". Те ще бъдат поместени на страницата на общината.



МРРБ е изготвило специална брошура с най-важните моменти на стартиращата програма. Брошурата дава информация и отговори на най-важните въпроси, касаещи програмата, която предоставя 100 %-ва безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в допустимите сгради. 

По програмата могат да кандидатстват всички многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ – ЕПЖС, ППП и ЕПК. В сградата трябва да има минимум 36 самостоятелни обекта с жилищно предназначение. За да се кандидатства, трябва да се регистрира едно сдружение на собствениците на цялата сграда, независимо от броя на входовете в нея. Управителният съвет действа от името на всички собственици в сградата. Решението за обновяване на сградата се взема с минимум 67% идеални части от общите части на имота.

Заявленията за кандидатстване ще се подават в общините.

Ще се финансира конструктивно укрепване на сградите, обновяване на общите части на сградата – покрив, фасада, стълбищна клетка, както и мерки за топлоефективност – топлоизолация и подмяна на дограма, ремонт или подмяна на вътрешни инсталации, изграждане на соларни панели, ремонт на електроинсталацията в общите масти на сградата, енергоефективни мерки в асансьорите.

 


Сходни връзки

ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА СА ЯСНИ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА САНИРАНЕ НА ПАНЕЛКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди