изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:23 EEST
БРАТЯ ПАВЛОВИ ЩЕ ТРЯБВА ДОБРОВОЛНА ДА СЪБОРЯТ НЕЗАКОННИЯ СТРОЕЖ НА ЯЙЛАТА    
Екология

Незаконният строеж на братя Павлови на Яйлата ще трябва да бъде съборен доброволно от собствениците. Това става ясно от отговора на началника на РО НСК в Добрич инж. Пенчо Керванов след отправено запитване от администратора на фейсбук групата „Свободен Камен бряг” Владо Руменов до началника на РДНСК – СИР – Варна.



В него се посочва, че за строежа са издадени заповед на началника на РДНСК-Североизточен район за нищожност на разрешението за строеж, както и заповед на зам.-началника на ДНСК за премахване на незаконния строеж.

Заповедта, с която е обявено за нищожно разрешението за строеж, е влязла в сила след окончателно решение на Върховния административен съд. Заповедта на зам.-началника на ДНСК е обжалвана. На първа инстанция административният съд отхвърля оспорването й, а на втора инстанция ВАС с протокол от 23 септември м.г. обявява, че ще се произнесе в законовия срок. Според информацията от инж. Пенчо Керванов, към момента, според интернет страницата на ВАС, такова произнасяне няма.

След влизането в сила на тази заповед, ще бъде отправена покана за доброволно изпълнение, като се определя срок за нейното изпълнение, посочва инж. Керванов. Той обяснява, че, ако строежът не бъде съборен доброволно от собствениците Иван и Илко Павлови,   заповедта ще бъде изпълнена принудително, като на нарушителите ще бъде наложена глоба.  Окончателното разчистване на строителната площадка от отпадъците, получени при премахването на незаконния строеж, и възстановяването на терена ще трябва да се извършват от Община Каварна за сметка на братя Павлови. НДТ

 


Сходни връзки

БРАТЯ ПАВЛОВИ ЩЕ ТРЯБВА ДОБРОВОЛНА ДА СЪБОРЯТ НЕЗАКОННИЯ СТРОЕЖ НА ЯЙЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди