изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:46 EEST
Вигенин: АБВ е част от дясното мнозинство, БСП не може да се коалира с нея    
ПолитикаНе считам, че можем да се коалираме с партии, които са част от дясното мнозинство в момента. Това заяви народният представител от БСП Лява България Кристиан Вигенин пред БНР.

Според него не трябва да забравяме какво причини формирането на АБВ и тяхната политика. "Една голяма част от бедите за БСП, дойдоха именно от АБВ - от създаването на тази политическа формация, която разколеба левия електорат", категоричен бе той.

Коментарът на Вигенин дойде ден, след като лидерът на АБВ и бивш на БСП Георги Първанов изяви готовност за работа с другите леви и центристки партии у нас.

Вигенин коментира и визитата на държавния секретар на САЩ у нас. Той заяви, че това посещение е не толкова в посока подкрепа на едно или друго правителство, а е подкрепа за развитието на България - с ясни послания в областта на върховенството на закона, борбата с корупцията и организираната престъпност.

"Когато идват стратегически партньори у нас, ние се чудим да даваме ли нещо, или не. При едно развито партньорство, редно е да се поставят въпросите, които са в интерес и на двете страни. По някои ще има съгласие, по други-не", коментира Вигенин.

Според него визитата на британския министър на външните работи не е била достатъчно добре подготвена - не стана ясно как е поставен въпросът за българите, които живеят и работят във Великобритания, а негативното отношение и дискриминацията към тях продължава.

По думите му външният министър е дошъл в България, за да ни каже, че българите заемат нископлатени работни места във Великобритания. "Иска ми се от тук нататък по-ясно да прозвучава какъв е българският интерес, при това публично", каза Вигенин.

Той обясни, че подобни посещения биха се осъществили и при което и да е друго правителство. "Но, на практика ние не успяваме да формулираме интереса ни и да го защитаваме", каза народният представител от БСП.  http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Вигенин: АБВ е част от дясното мнозинство, БСП не може да се коалира с нея | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди