изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:00 EEST
Масови протести срещу „Шарли ебдо” (ОБЗОР)    
По света Протестите срещу карикатурите на пророка Мохамед, които миналата седмица бяха публикувани във френския вестник „Шарли ебдо”, продължиха и днес. В понеделник демонстрации се проведоха в Пакистан, Афганистан, Ивицата Газа, а акцията в чеченската столица Грозни събра над един милион души.

Около двеста души в Ивицата Газа са взели участие в протеста срещу публикациите на карикатури на пророка Мохамед във френския вестник "Шарли ебдо", По време на демонстрацията пред сградата на Френския културен център протестиращите са изгорили френското знаме и са заплашили страната с извършването на терористични атаки.
Пред френското посолство в Техеран също се проведе масова демонстрация срещу публикуваните от френския ежедневник „Шарли Ебдо” карикатури. Демонстрантите са носели плакати с различни лозунги, изписани на персийски, арабски, английски, френски и немски.
Повече от един милион души са взели участие в проведената днес демонстрация в подкрепа на ислямските ценности в чеченската столица Грозни. В шествието освен мюсюлмани взеха участие също и представители на Руската православна църква. Президентът на руската република Рамзан Кадиров също присъства на демонстрацията.
Между 500 и 600 демонстранти излязоха по улиците на афганистанския град Джалалабад в знак на протест срещу публикуването на карикатура на пророка Мохамед в последния брой на френския сатиричен вестник „Шарли ебдо”. По време на протестите демонстрантите са изгорили френското знаме. Освен това протестиращите са крещели „смърт на Франция”.
Протестите продължават от неделя, когато хиляди пакистанци излязоха на протест срещу френското сатирично списание „Шарли ебдо” във всички големи градове на Пакистан . Представители на различни политически партии, организации и общности се събраха по площадите на Исламабад, Лахор и Карачи. Демонстрантите изгориха портрети на френския президент Франсоа Оланд, карикатури от списанието и френски знамена.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Масови протести срещу „Шарли ебдо” (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди