изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:57 EEST
УЧЕНИЦИ СЕ ИЗЯВИХА В КРАЕВЕДСКА ВИКТОРИНА    
КултураВикторина  „Аз познавам Добрич”, посветена на  историята на града ни от неговото възникване и развитие до днес и бележитите ми личности, се проведе в регионална библиотека „Дора Габе”.

Краеведската викторина бе с участието на четвъртокласниците на СОУ „Димитър Талев” под  ръководството на историка Румяна Георгиева. Гости на проявата бяха и преподаватели от същото училище.

Викторината протече в два кръга, участниците отговаряха на въпроси от историята на Добрич  - от неговото възникване и развитие до днес и за бележитите личности, оставили трайни следи с живота и дейността си. В състезанието бяха включени и въпроси за културно-историческите паметници и забележителности на Добрич. Разделените в два отбора ученици показаха завидни познания по история на родния град, а с помощта на подготвена презентация от техни съученици участниците визуализираха познанията си. Четвъртокласниците демонстрираха своите  знания за историческото развитие на  Добрич и за бележитите  добруджански личности като Балик, Добротица, Адриана Будевска, кап. Димитър Списаревски, Дора Габе, Димитър Ковачев, Стефан Баев и други, за паметниците в Добрич - Военното гробище, Стария Добрич,  Храмовете „Свети Георги” и „Света Троица”, Градски парк „Св. Георги”, Етнографската къща, Дом-паметник „Йордан Йовков” и др.

Компетентно жури констатира много добри знания и на двата отбора. В края на викторината по традиция участниците бяха наградени за отлично и много добро представяне с грамоти. Краеведските занимания на учениците от СОУ „Димитър Талев” са вече традиционни. В лицето на регионална библиотека „Дора Габе” те намират активен съмишленик и партньор. НДТ

 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ СЕ ИЗЯВИХА В КРАЕВЕДСКА ВИКТОРИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди