изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 02:13 EEST
СЛЕД МЪЖКА ИГРА: Гришо пропусна 1/4-финала в Австралия    
СпортГригор Димитров загуби от Анди Мъри с 4:6, 7:6, 3:6, 6:7 в 1/8-финал на Аустрелиън Оупън. Двубоят бе седми между двамата, а шотландецът записа пети успех. В следващата фаза Мъри ще играе далеч по-лек съперник - представителят на домакините Ник Киргиос, победил Андреас Сепи (Италия) с 5:7, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6.

Гришо записа серия красиви отигравания в срещата, с което изправи на крака феновете, но допусна да загуби лесни точки, което му струваше крайната победа.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет започва ударно за Гришо и той успя да го вземе за 3 минути, давайки само точка на съперника. Във втория Димитров лесно записа пробив, а в третия взе подаването си за 3:0. Последва подем в играта на Мъри и той успя да вземе сервиса си след 40:40, а след това проби Гришо не без помощта на късмета, помогнал му при последните два удара в гейма за 3:2. Шотландецът отново взе сервис гейма си за 3:3, завършвайки с точка за ас. Димитров допусна колебание в седмия гейм и позволи на съперника да поведе с 30:15, но с прецизност при продължителните разигравания и ас за край на гейма поведе с 4:3. Мъри обаче показа, че се е отърсил от първоначалната скованост и взе гейм на нула за 4:4. Топка в аут за 40:30 и удар в мрежата на Гришо при 40:40 се оказаха решаващи в деветия сет, в който Димитров допусна втори пробив в двубоя за 5:4 в полза на Мъри. Шотландецът сервира за победа в сета и не сбърка (6:4), за което му помогнаха неточни удари на Гришо, пратили топката по веднъж в аут и в мрежата.
ТРЕТИ СЕТ
Третият сет започна гейм за гейм като всеки печелеше сервисите. Гришо бе на косъм от това за допусне пробив при 2:1 в полза на съперника, но след четири геймбола, успя да изравни геймовете. Димитров продължи да играе по-трудно при свой сервис и се пречупи в осмия гейм за 5:3 в полза на Мъри, пращайки топката последователно в аут и в мрежата. Шотландецът не сбърка в решителния гейм и взе сета с 6:3.

http://www.blitz.bg/sport/article/260921

 


Сходни връзки

СЛЕД МЪЖКА ИГРА: Гришо пропусна 1/4-финала в Австралия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди