изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 02:28 EEST
ОТНОВО ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Даскала гръмнат с два куршума, не успял да извади пистолета си срещу килъра    
Новини Килърът, който застреля снощи сарафа Стефан Техов - Даскала, го е изненадал. За това говори фактът, че убитият собственик на обменно бюро е имал лично оръжие, но не го е използвал. Снощи пред разследващи на мястото на екзекуцията приятел и съсед на Техов разказа, че 65-годишният мъж имал разрешително за оръжие и сребрист „Макаров”, които му бил показвал.

Докато обясняваше, приятелят на застреляния сараф ридаеше като малко дете. „Не познавам по-добър човек от Стефан. Никога не е казвал, че има врагове. Дори не съм чул да се е карал с някого. Не мога да повярвам, че това се случва”, плачеше мъжът.

Предполага се, че убиецът е проучил добре ежедневния маршрут на жертвата, пише "Марица". Според запознати Стефан Техов се е прибирал с голяма сума пари в себе си и вероятно заради нея е застрелян. Убиецът е бил въоръжен с пистолет със заглушител. Той е покосил сарафа с два куршума – един в гърдите и един в главата.

До късно снощи, дори след вдигането на трупа, криминалистите се чудеха на коя улица е станало убийството. Блокът, до който е извършен разстрелът, се води на бул. „Свобода”. Уличката отзад обаче никъде няма табела, името й не излиза и в картите на града в интернет. Затова вероятно ще бъде отбелязано, че екзекуцията е извършена на бул. „Свобода”.
****************************

Основната версия: Разстреляли сарафина Техов, за да го ограбят

Основната версия, по която се работи за разстрела на сарафина Стефан Техов в Пловдив тази нощ, е убийство с цел грабеж. Това каза пред БНТ министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той уточни, че има и други варианти, като всички възможни версии се разследват. Министърът увери, че са предприети всички необходими мерки за разкриване на извършителите. Случаят е предаден на прокуратурата. Разследването продължава.

По отношение на зачестилите убийства в страната от началото на годината, извършени най-вероятно от професионалисти, Вучков каза: „Не ги е страх от показни акции, страх ги е само от мириса на съдебна зала”.
*****************************

ЕКСКЛУЗИВНО: Застреляха сарафина Стефан Техов – Даскала

Застреляха 65-годишния Стефан Техов, по прякор Даскала в района на спортното училище в Пловдив тази вечер. Полицията отцепва района и прави оглед на мястото за оръжието на убийството. Жертвата се прибирала от работа, когато слязла да паркира колата, съобщава TrafficNews.bg. В този момент била застреляна. Убийството станало между кооперация и блок в пловдивския квартал "Смирненски".

Близки до жертвата твърдят, че бил много свестен човек, държал най-старото чейндж бюро в града, но имал и земеделски земи в Северна България.

"Много точен и безупречен човек беше", сподели съсед и приятел на жертвата. Запознати твърдят, че най-вероятно става дума за грабеж, тъй като винаги носил оборотни пари в него.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

ОТНОВО ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Даскала гръмнат с два куршума, не успял да извади пистолета си срещу килъра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди