изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:07 EEST
Константин Тренчев: Оттеглям се с разбити илюзии    
Новини За трети път през живота си д-р Константин Тренчев ще се опита да започне начисто и да се захване с ново поприще. Така той обясни в интервю за „Уикенд“ намерението си да подаде оставка като президент на КТ „Подкрепа“. Интервюто е взето по повод 60-годишния му юбилей, който съвпада и с рождения ден на синдиката.

„На 60 години се чувствам като човек, който е загубил илюзиите си и ще направи всичко възможно да започне трети път живота си отначало. Усещам разочарование поради факта, че не прецених през 1988-1989 година обстановката вярно и адекватно“, казва той.

Тренчев смята, че досега не е имал абсолютно никаква конкуренция за поста президент на КТ „Подкрепа“. „Смело мога да кажа, че мога да съм на поста, докато аз искам. А тъй като вече не желая, няма да се кандидатирам. Миналия път пак бях взел такова решение, но настъпи голяма паника и смут“, обясни той.

„На 60 съм и възнамерявам да се посветя на научните занимания. Впрочем аз вече 26 години не съм и спрял да се боря в тази посока. Относно оставането ми в КТ „Подкрепа“ смятам, че няма перспектива, защото хората не желаят да бъдат свободни“, заяви Тренчев.

„Давах достатъчно личен пример досега. Хората идват на тълпи да ме кандърдисват да остана, викаха ме и министри... Претенденти за поста досега не е имало, но се надявам да се появят такива. През годините аз съм бил повече политик. Има много по-подготвени синдикалисти от мен. Кой ще набере кураж не знам“, каза още той.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Константин Тренчев: Оттеглям се с разбити илюзии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди