изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:03 EEST
Дезертьори от "котела Дебалцево" с шокиращи разкрития как са били предадени от командването    
По светаЦяла група украински силоваци заедно със зам.-командира на 40-ти мотопехотен батальон Владимир Саричев се предаде доброволно в плен на опълченците от ДНР на трасето Дебалцево Артемовск, съобщава lifenews.ru. По думите на пленения офицер това е станало, след като командването на украинската армия е дало заповед да бъде открита стрелба по своите, отстъпващи войници в района на т. нар. „дебалцевски джоб”.

По този начин украинските военни били лишени от възможността да предадат оръжието си или да отстъпят.

„Във втория ешалон зад нас бяха батальоните на Националната гвардия и други подразделения, чието предназначение не ни беше известно. Оказа се, че именно това са били т. нар. заградителни отряди, организирани против нас”, разказва плененият командир Владимир Саричев пред lifenews.ru.

За съществуваните на въпросните отряди в Дебалцево докладва и представителят на милицията на ЛНР Сергей Козлов. Доказателства за заградителните отряди се появиха и в интернет на 28 януари. Тогава бе разпространена заповедта на заместник ръководителя на антитерористичния център ген.-лейтенант Сергей Попко, който се подписва отрядите да бъдат въведени на територията на Краматорск.

По думите на пленените силоваци за настъплението в Дебалцево украинското командване е хвърлило 500 свои бойци без да им даде техника, патрони или продоволствие. Военнослужещите признават, че дори и самият път до линията на съприкосновение с армията на ДНР би могъл да се превърне за тях в непреодолимо препятствие.

Войниците разказват потресаващи истории за това как се е налагало да се промъкват към Дебалцево. Още преди да стигнат до там, те вече не са имали нито физически сили, нито техническа възможност.

„Цялото оборудване, с което разполагахме, беше много остаряло. Дори и колите, които карахме, бяха от някогашната ССР. Повечето от моделите – от 60-те и 70-те години на миналия век. Когато например се придвижвахме с колата ни, педалът на газта буквално пропадна в пода. Дадохме от джоба си пари за ремонт, напълно разбирайки, че утре същата тази трошка може да спаси живота ни”, разказва войникът Александър Лазаренко.

Междувременно стана ясно, че военната прокуратура на Украйна раследва за дезертьорство над 10 хиляди военнослужещи. Това съобщи днес в интервю за "Украинска правда" главният военен прокурор на Украйна Анатолий Матиос.  http://www.blitz.bg

Жестоки боеве край Дебалцево преди срещата в Минск
"Жечпосполита": Путин побеждава
ПО БЛИЗО ЛИ СМЕ ДО ВОЙНА С РУСИЯ?: Обама: Няма да позволим на Русия да преначертава границите под дулото на пистолет
Българи срещу българи в братоубийствената война в Донбас
НА ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ: Стратегически ход: Кипър дава на Русия военни обекти
Путин: Срещаме се с Меркел, Оланд и Порошенко в сряда в Минск
 


Сходни връзки

Дезертьори от "котела Дебалцево" с шокиращи разкрития как са били предадени от командването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди