изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:32 EEST
Наближава ли развръзката в Минск, преговорите приключиха    
По светаПрезидентът на Франция Франсоа Оланд и канцлерът на Германия Ангела Меркел може да дадат съвместна пресконференция след край на срещата на "нормандската четворка" в Минск. Това предаде РИА Новости като се позова на информации във френските медии. Преговорите, които продължиха почти четиринадесет часа, са приключили, съобщи преди минути ТАСС. Очаква се съгласуваният на тях документ да предвижда начини за овладяване на конфликта в Украйна.


Междувременно в "Дипсервис хол", където се водят преговорите на тристранната контактна група влязоха лидерите на ДНР и ЛНР Александър Захарченко и Игор Плотницки, което също е сигнал, за наближаваща финална фаза.

Контактната група трябва да изготви документ с участието на Русия, Украйна и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Той трябва да потвърди ангажимента към плана за прекратяване на огъня, изготвен в Минск през септември м.г., и да бъде подписан от Киев и сепаратистките лидери.

Според източници на Франс прес, основните спънки, които доведоха до забавянето на финала на преговорите е нежеланието на Киев да признае бунтовническия контрол върху територия от над 500 кв. км, завзета през последния месец.

Друг ключов въпрос в разговорите е кой да контролира 400-километровата граница на Русия със самопровъзгласилите се републики в Донецк и Луганск, откъдето, според украинската делегация, сепаратистите получават редовно военна помощ от Москва.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Наближава ли развръзката в Минск, преговорите приключиха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди