изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:27 EEST
„АВТОБУСЕН ТРАНСПОРТ” КУПУВА НОВ АВТОБУС СЛЕД КАТАСТРОФА    
Икономика Разрешение за закупуване на нов автобус на лизинг е поискал от Общинския съвет управителят на общинското дужество „Автобусен транспорт”. Причината е станалата през декември катастрофа с един от автобусите, собственост  на дружеството - Пежо „Боксер”, след което микробусът е технически негоден.

Към момента е образувано досъдебно производство и причините за инцидента. Изясняват се щетите. За да не се наруши обслужването на линиите, изпълнявани от дружеството се е наложило използването на голям - 12 метров,  автобус, чийто разход е в пъти по-голям. При така създалата се ситуация „Автобусен транспорт” ЕООД не разполага с резервен автобус и има  опасност да наруши изпълнението на транспортната схема, посочват от дружеството. То изпълнява четири линии от общинската транспортна схема - №№ 111, 124, 201 и 233. Закупените  през 2010 г. и 2012 г. от дружеството шест нови автобуса определено повишиха качеството и ефективността на  превозите, но не са напълно достатъчни за покриването на тези линии, посочват от „Автобусен транспорт”.

Според проучване, ориентировъчната стойност  на един микробус до 12+10 места, дизелово гориво и стандарт за емисии ЕВРО 6 е до 62 000 лв. без ДДС.  Месечния лизинг в такъв случай ще бъде до 1100 лв. с ДДС.

Дружеството е в състояние да осигури средствата за първоначалната вноска, а впоследствие икономиите от гориво, определено ще подпомогнат покриването на месечните вноски, посочват още от транспортната фирма. НДТ

 


Сходни връзки

„АВТОБУСЕН ТРАНСПОРТ” КУПУВА НОВ АВТОБУС СЛЕД КАТАСТРОФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди