изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:53 EEST
ПОРЕДИЦА ОТ ПРОЯВИ НА ЗДРАВНАТА ИНСПЕКЦИЯ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ    
ЗдравеПо повод 14 февруари – Деня на влюбените, Министерството на здравеопазването организира втори етап на Националната АНТИСПИН кампания, чието послание е „Да запазим посоката, да продължим пътя!”.Акцентът на инициативите за 14 февруари бе повишаване на информираността по въпросите за ХИВ/ СПИН, както сред широкото население, така и сред уязвимите групи.

И тази година дейностите бяха насочени към здравно-сексуалното образование на младите хора под формата на беседи, викторини, интерактивни игри и тематични дискусии сред целевите групи. Целта на тази кампания по повод Деня на влюбените бе да се съчетае разпространяването на любовни послания с популяризирането на отговорно сексуално поведение.
По този повод Регионалната здравна инспекция в Добрич съвместно с общините, клуб К7, общински младежки център „Захари Стоянов” и други местни партньори реализира поредица от дейности. Проведоха се обучения на медицинските специалисти от детските и учебните заведения на общините Добрич и Тервел. През целия месец февруари се организираха лекции “Превенция на ХИВ/СПИН и СПИ”, “Превенция на рисково сексуално поведение” в училищата на областта. На 14 февруари в Добрич, Каварна и Тервел се проведоха общоградски кампании под надслов „Кондом с бонбон”, включващи конкурси за най-оригинално любовно послание и награди за най-добре представилите се. Млади хора от Добрич подаряваха валентинки с любовни послания в най-посещаваните младежки заведения, градския парк и централната част на града.
За периода 9–13 февруари в КАБКИС-Добрич, бе обявена Седмица на отворените врати за анонимно и безплатно изследване за ХИВ, сифилис, хепатит „С”, хепатит „Б”. Мобилният медицински кабинет на здравната инспекция по график посети природо-математическа гимназия „Иван  Вазов“, центровете за настаняване от семеен тип, преходното жилище и приюта за безнадзорни деца и сираци. НДТ
 


Сходни връзки

ПОРЕДИЦА ОТ ПРОЯВИ НА ЗДРАВНАТА ИНСПЕКЦИЯ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди