изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:31 EEST
ПРИЕТ Е БЮДЖЕТ 2015 НА ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Новини Първото си за годината заседание проведе в понеделник Общинският съвет на Генерал Тошево. Очаквано бе гласуван бюджетът на общината за настоящата година. За 2015 той е в размер на 11,  968 млн. лв. 5, 930 млн. лв. са средствата, предвидени за реализиране на Програмата за капиталови разходи на Община Генерал Тошево.

От тях 4, 029 млн. лв. са външно финансиране, основно от европейските структурни фондове. Приоритет в изпълнението на програма ще бъде рехабилитацията на общинска пътна мрежа и реновиране на общинския сграден фонд. Ще продължат мероприятията по оптимизиране на материално-техническата база на образователните институции, кметствата и читалищата по населените места. За благоустройство на публичната инфраструктура в града са предвидени 600 хил. лв. Традиционно първостепенен е делът на средствата в общинския бюджет, предвидени за функция „Образование”. Тази година те са в размер на 4, 198 млн. лв. По функция „Култура” са заложени 890 хил. лв., като в това число влизат субсидиите за народните читалища и изпълнението на Културния календар на общината. Значителни средства са заделени за социални услуги. В годишният финансов план е включено и закупуване на техника и машини за нуждите на обслужващите общински звена.

        През изминалата година община Генерал Тошево реализира най-мащабната си инвестиционна програма, насочена основно към градската публична среда.  Програмата  надхвърли 12 млн. лв. Това създаде условия, през тази година  усилията на Общинска администрация да бъдат насочени към по-малките населени места.

        Наред с финансовата рамка на Бюджет 2015, на заседанието на Общинския съвет на Генерал Тошево бяха приети още Програмата за младежта за настоящата година, а също така и Правилник за финансиране с общински средства на семейства или двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на общината. НДТ
 


Сходни връзки

ПРИЕТ Е БЮДЖЕТ 2015 НА ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди