изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:29 EEST
ДЕПУТАТ ПИТА МОН ЗА СЪБИРАНЕТО НА ПАРИ ЗА ОХРАНА В УЧИЛИЩАТА    
Парламент В рамките на парламентарния контрол вчера народният представител от Атака Калина Балабанова зададе въпрос на министъра на образованието и науката относно нерегламентирана дейност при събиране на парични средства за охрана на общински училища в град Добрич, съобщиха от пресцентъра на партията в града.

Балабанова е обяснила, че тази практика има задължителен характер, а не дарителски, въпреки че училищата са второстепенен разпоредител на бюджетни средства и че със събирането на средствата са натоварени класните ръководители, а не избран от родителите представител. Народния представител е разкритикувала липсата на изградена система за издаване на квитанция към приходен касов ордер в момента на плащането от страна на родителите. „Не се издава протокол или акт за дарение на всеки вносител“, е заявила Балабанова.
Тя е припомнила, че въпросът беше поставен и от общинските съветници от Атака Атанас Атанасов и Десислава Димитрова в Общинския съвет в Добрич.
Балабанова е информирала министъра, че събирането на задължителни дарения се извършва и на територията на детските градини в град Добрич.
Тя е предоставила подписката от 700 родители в Добрич, които се обявяват твърдо срещу практиката да се събират парични средства за охрана в училищата в град Добрич.
„30 лева дарение за самотна майка в гр. Добрич, която получава средна заплата от 450 лева, са твърде много!“, е заявила народната представителка.
Министърът на образованието и науката Тодор Танев е заявил, че ще възложи нужната проверка и ще осведоми Балабанова за резултатите.
Калина Балабанова беше народен представител от област Добрич в предишното Народно Събрание. В 43 НС тя е избрана от 3 МИР-Варна, но декларира, че ще бъде седмият добрички депутат и ще продължи да се бори за интересите на добричлии. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕПУТАТ ПИТА МОН ЗА СЪБИРАНЕТО НА ПАРИ ЗА ОХРАНА В УЧИЛИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди