изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:07 EEST
Гласуването на новия заем се отлага    
Парламент Дебатите и гласуването по новия заем на стойност 16 млрд. лева се отлагат. Такова решение взе мнозинството в Народното събрание в началото на днешния работен ден, който трябваше да започне именно с тази точка, предаде репортер на БГНЕС.

Предложението за отлагане на дебатите дойде от председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който се аргументира, че за такова важно решение има нужда от повече време за разяснение.

Тази идея бе подкрепена от 115 народни представители, 59 гласуваха "против", а 2 се въздържаха.

За отлагането на дебатите и гласуването по новия заем гласуваха всички депутати от управляващата четворна коалиция на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ. Против гласуваха от БСП, ДПС, един депутат от БДЦ и един независим депутат. "Атака" напусна залата и не участва в гласуването, а останалите 8 депутати от БДЦ също подкрепиха отлагането на дебатите.

Разиграва се грозен алъш-вериш, покупка и продажба на цели групи, заяви преди гласуването Георги Кадиев, който се обяви срещу отлагане на дебатите. Кадиев се обърна към Валери Симеонов и заяви, че когато за 16 млрд. лева министърът на финансите им е обърнал 15 минути време, те трябва да застанат срещу него и да не подкрепят предложението му. "Да продължим дебатите, да гласуваме против и ако трябва да се ходи на избори - да се ходи. По-добре така, отколкото задължения за милиарди за децата ни", каза Георги Кадиев.

Въпреки този призив мнозинството прие предложението за отлагане на дебатите, а Йордан Цонев от ДПС поиска прегласуване с мотива, че няма нужда от повече време, тъй като въпреки че ДПС не са имали среща с финансовия министър, са успели да си изградят позиция. "Един политик освен да говори глупости, трябва и да чете", завърши Цонев по адрес на Симеонов. Дори след прегласуването предложението за отлагане бе прието. bgnes.com
 


Сходни връзки

Гласуването на новия заем се отлага | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди