изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:17 EEST
СТОЯНОВ Е ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА, БЕРБАТОВ ПОПАДНА В ТРОЙКАТА    
СпортВратарят на Лудогорец Владислав Стоянов спечели приза Футболист на годината на България за 2014 година. Втори остана съотборникът му Светослав Дяков, а трети - Димитър Бербатов.

Вратарят на шампионите заслужи наградата с постоянните си изяви на вратата на разградчани, с които стана шампион и взе Купата и Суперкупата на България през 2014 г. Той имаше основна заслуга за отстраняването на Лацио и за достигането до 1/8-финал в Лига Европа. През есента Лудогорец влезе в Шампионската лига и завоюва 4 точки след първата българска победа в турнира - срещу Базел, и хикс с Ливърпул.

Стоянов стана седмият вратар, избран за най-добър футболист на България в традиционната анкета на спортните журналисти. Преди него Футболист №1 са били вратарите Георги Найденов - първи победител в анкетата през 1961 година, Симеон Симеонов (1968 година), Румен Горанов (1978 година), Георги Велинов (1981 година), Борислав Михайлов (1986 година) и Николай Михайлов (2011 година).

Светослав Дяков пък подобри миналогодишното си представяне, когато бе избран за №3 в годишното подреждане. За седемкратния победител Димитър Бербатов това е 13-о появяване в тройката на класацията.

"Това е изключителна награда. Това е най-голямото признание и благодаря много на всички, гласували за мен, както и на съотборниците и треньорите ми. Не съм си и мечтал дори да бъда номиниран. Не мисля, че спечелих наградата само заради един мач. Смятам, че е заради показаното от мен постоянство", каза Стоянов след награждаването.

"Голяма чест и отговорност е. Отново благодарности към Лудогорец. И благодарности към моето семейство. Успех на всички български отбори в евротурнирите", сподели Дяков.

"Искам да поднеса извинение от страна на Бербаров, който не може да присъства тук заради професионални ангажименти. Той благодари и каза, че тази награда ще вземе достойно място в неговата витрина. Искам да си пожелаем здраве и успешна футболна година", каза мениджърът Емил Данчев, който взе наградата от името на нападателя на Монако.

Трима футболисти на шампиона Лудогорец бяха отличени в индивидуалните категории по време на церемонията “Футболист на годината”. Владислав Стоянов, Козмин Моци и Светослав Дяков получиха призовете за най-добър играч на своя пост. Румънецът взе и втора награда - за най-добър чужденец в елита. За най-добър нападател пък бе избран Мартин Камбуров от Локомотив (Пловдив). Наставникът на шампионите Георги Дерменджиев пък бе избран за най-добър треньор. Приза за най-проспериращ футболист получи Божидар Краев (Левски).

 


Сходни връзки

СТОЯНОВ Е ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА, БЕРБАТОВ ПОПАДНА В ТРОЙКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди