изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:58 EEST
ТВ7 продадена на US компания, свързана с Цветан Василев и руската ВТБ?    
Новини Телевизия ТВ7 е продадена, пише сайтът Big5.BG, позовавайки се на неофициални източници, свързани с ръководството на медията. Компанията купувач е базирана в САЩ и е свързана с банкера Цветан Василев. До момента няма официално потвърждение за сделката. Засега се знае, че тя е сключена преди около седмица, но и към момента се пази в пълна тайна.

Новият собственик има вече 12 телевизионни канала в съседна Гърция и идва у нас от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита й. Името му е Джак Ханик, той е американец, член е на Борда на директорите на Fox News Channel и дълго време е работил в Русия, отново в партньорство с VTB.

Източници от ТВ7 разказаха пред BIG5.BG, че вчера са били събрани от ръководството на медията и им е било съобщено, че медията вече има нов инвеститор, който евентуално много скоро ще стане и пълноправен собственик на ТВ7. На служителите също така е обещано, че следващата седмица те ще получат заплатите си за януари, които към днешна дата все още не са им платени.

През ноември 2012 г. една от най-големите ефирни телевизии у нас бе купена в пакет с каналите Super 7 и BBT от британският инвестиционен фонд Alegro Capital. Alegro Capital е създаден през 2003 година и е базиран в Лондон. Името на фонда стана известно в България преди две години – тогава компанията беше консултант по продажбата на магазини Plus. В Румъния фондът консултира известната търговска верига Lidl.

„Знам за новия инвеститор в ТВ7“. Това казал пред сайта водещият на телевизията Костадин Филипов. По думите му снощи, 17 февруари, се е състояла срещата на ръководството на медията, свързана с информацията за влизане на нов инвеститор и смяна на собствеността. Самият той също е бил поканен да присъства, но не е успял, понеже в това време е водил новинарската емисия.

Косьо Филипов потвърди, че знае, че нещо се случва около собствеността на ТВ7, но за момента не разполага с конкретни детайли по сделката.

Сайтът пише още,  че 65-годишният Джак Ханик е завършил Харвард със специалност „Антропология“. След това учи режисура в Американския филмов институт в Калифорния. През 1996 г. става един от основателите на консервативния новинарски канал Fox News Channel, където е работил в продължение на 15 години. Занимавал се с документални филми, новини и предавания. На два пъти през 1990 г. и 1994 г. печели престижната американската награда „Еми“.

От края на 2014 г. Джак Хеник е главен продуцент на руската православна телевизия „Царьград-ТВ“. В свое интервю пред руска медия той казва, че е помогнал за създаването на тази телевизия, за да бъде противовес на антируските репортажи на Си Ен Ен.

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

ТВ7 продадена на US компания, свързана с Цветан Василев и руската ВТБ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди