изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-27 @ 11:15 EEST
ВАС НЕ ДАДЕ ХОД НА ДЕЛОТО СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО ЗА ПРОУЧВАНЕ ЗА ГАЗ ВЪВ ВРАНИНО    
Ред и сигурностЗа вчера във Върховния административен съд бе насрочено първото заседание на делото по жалбите срещу решението на служебния министър на околната среда и водите Светлана Жекова за съгласуване на цялостния и годишния работен проект за 2014 г. за търсене и проучване на нефт и природен газ в границите на Блок „1 11 Вранино”. Решението от 26 август миналата година е за преценяване на вероятната степен на значително отрицателно въздействие на двата проекта на „Парк Плейс Енерджи” за проучва за нефт и газ на територията на Блок „1-11 Вранино”.

Блокът обхваща площ от близо 400 км, разположени на общините Генерал Тошево, Каварна, Балчик и Шабла. В тази зона се намират и защитени зони по „Натура 2000”: езерото Дуранкулак и Крайморска Добруджа – за опазване на местообитанията, Било и Калиакра – за опазване на дивите птици.
Вчера не е бил даден ход на делото  поради нередовно призоваване. То е отложено за друга дата, която съдът ще разпореди допълнително.  Жалбите на някои от жалбоподателите са били оставени без разглеждане и производството е прекратено по отношение на тях, а на други са им дадени указания да обосноват и докажат правния си интерес от обжалване.
Съгласно чл. 166, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, оспорването на решението спира неговото изпълнение до окончателното произнасяне на съда.
От компанията също заявиха, че о време на разглеждането на жалбите компанията ще продължи работа по събирането на данни, както и по геоложката и геофизичната оценка на проекта. Но, до постановяване на окончателното решение по подадените жалби компанията няма да започва работа на терен в площта на разрешението Вранино. НДТ

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ

 


Сходни връзки

ВАС НЕ ДАДЕ ХОД НА ДЕЛОТО СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО ЗА ПРОУЧВАНЕ ЗА ГАЗ ВЪВ ВРАНИНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди