изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:12 EEST
НОВА СТРУКТУРА ОБЕДИНЯВА МАЛКИ И СРЕДНИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ    
ЗемеделиеСтруктура за защита на малки и средни земеделски производители  в Добрич ще бъде създадена днес в Добрич на среща, организирана от  Общия земеделски професионален съюз, съобщи Тодор Моралийски.

Новата структура ще обединява малки и средни земеделски производители, всички, които са свързани със земеделско производство – зърнопоризводство, овощарство, градинарство, пчеларство, както и собственици на земя, а също и представители на преработващата промишленост. Целта е да се осигури по-бърз достъп до информация на малките и средни земеделски производители, които в голямата си част не са запознати с възможностите за кандидатстване по програми и проекти, обясни пред НДТ Тодор Моралийски. Освен това, той подчерта, че когато тези производители са обединени, техният глас се чува по-скоро и по-добре, по-лесно се осъществява комуникацията с министерството на земеделието. Те могат да бъдат обединени както на входа, така и на изхода на производствения процес, да се кооперират, включително и при реализацията на продукцията си.
На проведена вчера среща в Каварна присъстващите земеделски производители, основно зеленчукопроиздводители, са подкрепили идеята и са заявили готовност да се включат в организацията. Те споделиха, че имат нужда от такава организация и изявяват желание да работят в такава организация, обясни Тодор Моралийски.
Той посочи, че Общият земеделски професионален съюз в България е правоприемник на най-старата организация в България, която е обединявала земеделски производители. Тя е била регистрирана през 1945 г. и отрегистрирана през 1950 г.
На срещата днес земеделците  ще могат да поставят проблемите,  които ги вълнуват, както и да кажат от каква помощ се нуждаят в работата си. Тя ще се проведе от 10 часа в сградата на Международния колеж. НДТ


 


Сходни връзки

НОВА СТРУКТУРА ОБЕДИНЯВА МАЛКИ И СРЕДНИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди