изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:41 EEST
България готова да участва в "Турски поток"!    
НовиниПравителството на България не вижда алтернатива за доставката на руски газ за Европа и е готово да проучи условията за доставка на газ чрез "Турски поток". Това е заявил вицепремиерът Ивайло Калфин, цитиран от "Интерфакс".

"В момента Европа се старае да ограничи доставката на руски газ. Но в настоящия момент тази доставка няма алтернатива. Това е позицията на българското правителство и има смисъл ние да поработим заедно и да осигурим най-взаимоизгодната доставка на руски газ за Европа", е заявил Калфин на срещата с председателя на Комитета по външни въпроси на Руската федерация Константин Косачьов.

По думите му, София има намерение да проучи условията, при които Русия ще доставя газ на Турция. Калфин е отбелязал, че България е готова да повдигне въпроса на ниво ЕС с цел да бъде разгледана възможността за "разделяне на потоците", а също и за възстановяването на проекта "Набуко".

По думите на Калфин България принципно е заинтересована от запазването на статуса на получател на руския газ и неговото транзитиране до други страни от ЕС. Вицепремиерът е заявил още, че София е готова да разгледа и алтернативните източници.

"Ние следим изявленията на президента на Русия Владимир Путин и решенията, които бяха обявени и разбираме какви са акцентите в руските приоритети. За нас е важен принципният въпрос руският газ да бъде доставян на европейските страни при най-добри условия", е отбелязал още Калфин.

Той е подчертал в същото време, че това как ще бъде доставен руският газ за Европа, е решение единствено на руската страна. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

България готова да участва в "Турски поток"! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди