изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 20:54 EEST
НИМХ: Червен код за снеговалежи е обявен в областите Смолян, Кърджали и Хасково за 7 март    
ВреметоСофия. Червен код за снеговалежи е обявен в областите Смолян, Кърджали и Хасково за 7 март. Това сочи справка на сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. През следващото денонощие там отново се очакват значителни снеговалежи с количества 60-80 л/кв.м. В областите Кърджали и Хасково е в сила и червен код за силен вятър, ще има условия за виелици и навявания. В 8 области в страната е обявен оранжев код за снеговалежи и поледици. Това са областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

Очакваните количества снеговалежи са до 50-60 л/кв.м. В областите Търговище и Разград е в сила оранжев код за сняг и силен вятър и ще има условия за виелици и навявания.
По Черноморието и в област Ямбол е обявен жълт код за валежи и силен вятър ще духа умерен и силен североизточен вятър, с пориви до 20-22 м/сек. Очакват се и валежи, предимно от дъжд с количества 10-20 л/кв.м.
В областите Сливен, Шумен, Русе и Силистра е в сила жълт код за сняг, поледици и силен вятър.
В останалата част от страната е обявен жълт предупредителен код за снеговалежи и поледици.
 


Сходни връзки

НИМХ: Червен код за снеговалежи е обявен в областите Смолян, Кърджали и Хасково за 7 март | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди