изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:23 EEST
Варуфакис заплаши еврозоната с референдум    
Европейски съюз В Гърция може да бъде насрочен референдум или да се стигне до предсрочни избори, ако партньорите на страната от еврозоната отхвърлят предложенията на управляващата радикална левица за облекчаване на дълговото бреме и растеж на икономиката. Това заяви финансовият министър Янис Варуфаикис в интервю за неделното издание на италианския вестник "Кориере дела сера" (Corriere della Sera).

"Може да има проблеми, но - както е заявявал и моят премиер - не сме залепени за постовете си. Можем да се върнем към избори, да насрочим референдум", каза министърът, без да уточни по какъв въпрос би могло да е едно такова всенародно допитване.

"Ройтерс" обаче припомня, че политиците са спекулирали за референдум дали да продължи Гърция да приема решенията на институциите на ЕС.

Високата популярност на правителството сред гърците (над 40%) показвала, че хората разбират, че "то се бори срещу елитите, които твърдяха, че спасяват Гърция, а всъщност стоварваха всичко на гърба на бедните", писа "Дневник".

Освен това Варуфакис казва в интервюто, че има "пълно мълчание" от партньорите му по неговото предложение за въвеждане на специални дългови облигации, изплащането на които ще бъде в зависимост от резултатите за икономически ръст на страната.

"Искам Европа да разбере, че така ще върнем повече пари, а не по-малко", посочи Варуфакис.

В понеделник той трябва да обсъди с 18-те си колеги от еврозоната първите конкретни планове за закони и реформи, срещу което те да одобрят отпускането на поредния транш по помощната програма за Гърция. Те бяха изброени в писмо от петък до ЕС, ЕЦБ и МВФ и предвиждат някои създаване на специален "фискален съвет" за набиране на бюджетни приходи, борба с укриването на доходи, преразглеждане на лицензите за онлайн хазарт и игри на щастието.  dir.bg/
 


Сходни връзки

Варуфакис заплаши еврозоната с референдум | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди