изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:02 EEST
Дербито на Пловдив изхвърли "Левски" от топ 6    
СпортБотев Пловдив взе дербито на Пловдив, след като в калта на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" удари безличния Локомотив с 0:2 в мач от 21-ия кръг на "А" група.

Домакините почнаха по-добре срещата, но в 21’ вече изоставаха. Големият виновник е Александър Якимов, който поднесе на тепсия топката на Балтанов, който от 7 метра разстреля Господинов.

10 минути по-късно „смърфовете” вече падаха с 2 гола разлика, след като брилянтна акция между Огнянов, Цветков и Васев завърши с прехвърлящ удар на крилото над вратаря на Локомотив – 0:2.

През второто полувреме „железничарите” пробваха да обърнат развоя, но Стаховяк на два пъти действа решаващо и запази вратата си суха. В същото време Чунчуков на два пъти пропусна да отбележи трети гол – 0:2 за Ботев.

Така, Локомотив остава без победа в парк „Лаута” над градския си съперник от април 2010 година насам, докато „канарчетата” си върнаха за загубата в последната среща между двата отбора в „Коматево”. В същото време възпитаниците на Петър Панчев записаха втора поредна победа за 2015 година и имат сериозни шансове да попаднат в топ 6 на „А” група.

В момента „жълто-черните” имат 33 точки – с две повече от „Левски” в борбата за 6-а позиция в шампионата, която дава право за участие в топ 6 при разделението на шампионата. Ботев посреща ЦСКА през уикенда и при победа ще изхвърли „сините” от борбата за европейска квота и ще принуди Гаджев и компания да играят срещу Хасково, Марек и компания.

Повече подробности четете в Sportline.bg

http://bgfootball.actualno.com
 


Сходни връзки

Дербито на Пловдив изхвърли "Левски" от топ 6 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди