изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:40 EEST
Д-р Христо Боев е новият Началник на РИО-Добрич    
ОбразованиеСлед спечелен конкурс Христо Боев е назначен за Началник на РИО-Добрич със заповед на Министъра на образованието проф. Танев от 12.03.2015. Днес, 17.03.2015 г. Христо Боев бе представен в РИО-Добрич от служител на МОН.

Христо Боев е завършил английска филология в ПУ „Паисий Хилендарски”. През 2013 г. защитава в университета „Овидиус“, Констанца, Румъния докторат по британска и американска литература на тема: “Modern(ist) Portrayals of the City in Dickens and Dos Passos: Similarities, Differences, Continuities” („Модерни(стични) изображения на града при Дикенс и Дос Пасос: прилики, разлики, продължителности“). Над десет години е преподавал английски език и литература в езикови гимназии в Пловдив, както и практически английски в ПУ „Паисий Хилендарски”. Хоноруван преподавател по британска литература в ШУ „Епископ Константин Преславски”. Симултанен, консекутивен и писмен преводач от и на английски, румънски и български език. Ползва свободно и френски език. Участва в международни конференции на теми като: „литературен урбанизъм“, „проблематика на превода“, „имиграция и релокация“ и др. През есента на 2013 г. излиза на книга докторската му теза. Превел е от румънски на български език романа „Адела“ на Гарабет Ибрайляну. През 2015 година предстои да излязат от печат още два класически романа в негов превод от румънски език – „Доня Алба” на Джиб Михаеску и „Адам и Ева” на Ливиу Ребряну.


 


Сходни връзки

Д-р Христо Боев е новият Началник на РИО-Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди