изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:04 EEST
БАБА МАРТА ЗАРЪСИ СНЯГ ИЗ ДОБРУДЖА    
ВреметоМартенски сняг започна да се сипе над Добруджа. Като по учебник от време на време падат едри парцали, после вятърът подгонва ситни снежинки.


Както казват старите хора - пада сняг от сертлик, щото Баба Марта се гневи, че царството й за 2015 година свършва, без да може да направи тази година големи поразии из Добруджа, каквито тук често се случват.
През тази година астрономическата пролет (равноденствие) в Северното полукълбо настъпва на 20 март 2015 в 18:57 часа българско време. В България се отбелязва като ден на пролетта .
Астрономическата дата на идването на пролетта е в различни дни през годината. Според календара по определен начин се редуват обикновени години по 365 дни и високосни по 366 дни, в които допълнителният 29 февруари компенсира натрупаната разлика. Това е направено за удобство, но е и причината датата на пролетното равноденствие да е различна всяка година - варира между 20 март, 21 или 22 март за Северното полукълбо.
В първия пролетен ден времето тази 2015 година ще бъде малко по-хладно заради силен вятър. През страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността от северозапад на изток-югоизток временно ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София около 4°. През деня над страната ще бъде ветровито – ще духа умерен, в Дунавската равнина временно до силен запад-северозападен вятър, който през нощта срещу петък почти ще стихне. Ще бъде слънчево с временно увеличение на облачността след обяд, главно над Източна България. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София 15°. 
НДТ
 


Сходни връзки

БАБА МАРТА ЗАРЪСИ СНЯГ ИЗ ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди