изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:46 EEST
Щом плащаме по 1100 лв. на бежанец, да вдигнем пенсиите, искат от Атака    
ПолитикаДепутатите от "Атака" искат парламентът да излезе с решение за недопускане на имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република, на територията на България.

Вътрешната парламентарна комисия обаче не прие предложението на националистите.

"Във връзка с кризата на територията на Сирийската арабска република и бежанските потоци от сирийски граждани, търсещи убежище в България, трябва да признаем, че държавата ни няма нужният капацитет, способности и финансови възможности за приемането на нови бежанци", обясни Илиан Тодоров от "Атака", представяйки мотивите за предложението на националистите.

Финансовите параметри, свързани с издръжката на сирийските бежанци в страната ни пораждат редица въпроси, както и усещане за огромна несправедливост и налагане на недопустими, анти-народни двойни стандарти в ущърб на всички български граждани, според националиста.

Месечната издръжка на един бежанец възлиза на сумата от 1100 лева. „В същото време българските пенсионери, които със своя дългогодишен труд и ума си изградиха днешна България, получават минимална пенсия в размер на 155 лева. В бюджета нямало средства за увеличаване на техните пенсии, но явно в същият има по 1100 лв. на месец за издръжката на хиляди чужденци, представящи се за „сирийски бежанци".

Тоест, за издръжка на бежанци и нелегални емигранти в момента бедните пенсионери и трудещите се българи заплащат по 7.3 млн. лева всеки месец", недоволен е Тодоров.

"С тази тенденция на военни конфликти близко до границата ни, ние като икономика няма как да издържим на наплива на бежанци", притеснени са националистите. „През 2013г. по същото време на месец сме плащали по 4.4 млн. лева, а сега само с 2.9 млн. лева повече. Това показва, че за една година по груби сметки държавата ни дава 80 млн. лева за бежанци", изтъкна Илиан Тодоров.

От "Атака" твърдят, че подобни суми са непосилни за българската държава. „Ако правителството смята, че може да се справи, ние настояваме то да увеличи заплатите и пенсиите на момента. Затова предлагаме с тази сума да се повишат най-ниските пенсии на всички пенсионери с по 20 лева сега", настоя националистът.

„Противното би означавало да поставим българите в условията на вулгарна расова дискриминация. Българската държава нямала пари за увеличаването на минималната работна заплата, затова българите са принудени да робуват за 340 лв. на месец, но за „сирийците" явно има 3.5 пъти по-висока сума. Едно българско дете получава по 35 лв. детски надбавки за месец, срещу 1100 лв. за „сирийчето". Да не би българските деца да са 28.5 пъти по-нисши от сирийските?! И всичко това е за сметка на всички български данъкоплатци", недоволен е атакистът.

Това е абсурд, който трябва да бъде мигновено прекратен, категоричен бе депутатът.

Според него не търпи отлагане отговорът и на друга група въпроси, свързани с националната сигурност и вътрешния ред в държавата. „Твърденията на МВР, че разполага с методика, която отделя лицата от рисковия контингент, влизащи на територията на страната ни, от останалите бежанци, звучат подозрително и най-важното - не почиват на никакви аргументи и факти", убеден е атакистът.

МВР няма никакви оперативни данни за лицата, които нахлуват на наша територия от Близкия изток без документи за самоличност и твърдят, че са „сирийци", по мнението на Илиан Тодоров.

„Архивите и картотеките на криминални лица от сирийски произход се намират изцяло в компетенцията на сирийската държава, а българското МВР няма как да има информация дали на територията ни не търсят убежище и членове на терористични организации и частни ислямски армии от типа на „Джабхат ал-Нусра", „Сирийската свободна армия" и „Ислямска държава в Ирак и Сирия" притеснен е той.

Нахлуването им в България създава заплаха за националната сигурност, териториалната цялост, живота и собствеността на българите за поколения напред, допълни националистът.

Затова и от партията на Волен Сидеров предлагат проект на решение за прекратяване на потока на нелегални имигранти, допускани на територията на страната, посредством всички необходими мерки включително и чрез затваряне на границата ни с Република Турция и Република Гърция с цел недопускане на имигранти от Близкия изток, включително и граждани на Сирийска арабска република на българска територия.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Щом плащаме по 1100 лв. на бежанец, да вдигнем пенсиите, искат от Атака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди