изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:00 EEST
The Intercept: Германия за първи път призна, че САЩ са я заплашвали заради Сноудън    
По светаВицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел признал, че правителството на САЩ е заплашвало неговата страна във връзка с възможното намерение да предостави политическо убежище на Едуард Сноудън. Това съобщава в The Intercept известният германски журналист Глен Гринвалд.

„Те ни казаха, че ще престанат да ни съобщават за подготвяни терористични актове и за други неща, свързани с разузнаването” – цитира вицеканцлерът Гринвалд. Той твърди, че Габриел лично му е разказал за това на мероприятие в саарския град Хомбург, където Габриел произнесъл благодарствена реч по адрес на журналистите, работещи с документи от архива на Сноудън.Според журналиста, това е първият случай, когато официално лице в Германия признава, че САЩ са заплашвали да предприемат определени мерки против страната в случай, че предостави убежище на бившия служител на АНС.

Гринвалд изказва две предположенията по ситуацията: или САЩ наистина са заплашвали ФРГ да я направят слабозащитена против терористични атаки или има сговаряне между властите на САЩ и Германия за сплашване на германците пред терористичната заплаха и правителството да откаже на Сноудън убежище.

Припомняне: Бившият служител на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън през юни 2013 г. предаде на The Washington Post и на The Guardian много секретни материали за програмата за следене в интернет. След това замина за Хонконг, август 2013 г. получи временно убежище в Русия за една година. В САЩ го очакват десетки години затвор.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

The Intercept: Германия за първи път призна, че САЩ са я заплашвали заради Сноудън | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди